28/09/2024 - 23:39
Més

    PSOE d’Ontinyent demana consens i diàleg per a implantar els carrils bici i els aparcaments

    Altres notícies

    José Antonio Martínez, portaveu socialista a l’ajuntament d’Ontinyent, crida al consens i al diàleg per part del Govern municipal per promoure l’ús de la bicicleta, els carrils bici i els aparcaments. Aquestes infraestructures són vitals per a la mobilitat sostenible de la ciutat i requereixen un ampli suport social.

    Martínez demana que es parle amb els veïns afectats en la implantació dels carrils bici, la supressió de places d’aparcament i la creació de zones d’aparcament disuasori, ja que són considerades infraestructures clau per al futur d’Ontinyent.

    “Amb la bicicleta hem d’aconseguir un consens com ja passa en altres països europeus, on totes les parts recolzen el seu ús”, destaca Martínez. La bicicleta contribueix als reptes com la contaminació, el soroll, la salut i l’energia que la societat afronta. “Hem d’avançar sense generar crispació social i amb més pedagogia sobre el model de ciutat.”

    Martínez subratlla que la bicicleta i les seves inversions han de ser vistes com a elements estratègics amb un ampli suport polític per crear ciutats més segures, sostenibles i saludables. A més, recorda les inversions realitzades pels ajuntaments, les diputacions i els governs autonòmics a favor de la bicicleta a Espanya, així com l’aprovació de l’Estratègia Estatal per la Bicicleta pel Consell de Ministres fa dos anys.

    Aquest consens i diàleg, segons Martínez, permetrà alinear les polítiques de mobilitat de la ciutat amb les de la Unió Europea i complir amb compromisos nacionals i internacionals en matèria de sostenibilitat i salut.

    “En aquest moment, no podem eliminar ni reduir les opcions de mobilitat neta, saludable i sostenible que hem desenvolupat en els últims anys”, conclou José Antonio Martínez. “Ara, amb una creixent demanda i un clar suport ciutadà per canviar els nostres hàbits, no podem donar marxa enrere.”

    - Advertisement -
    - Advertisement -

    Últimes notícies

    Nou premi de Loteria Nacional a Ontinyent: 60.000€ al número 71931

    Ontinyent ha estat novament agraciada amb un dels principals premis de la Loteria Nacional, concretament amb el número 71931,...
    - Advertisement -

    Mira també

    - Advertisement -