29/09/2024 - 1:18
Més

    El Museu de la Seda inaugura “De la Ruta de la Seda a la Festa de Moros i Cristians” en el seu setè aniversari

    Altres notícies

    El Museu de la Seda de València ha inaugurat “De la Ruta de la Seda a la Festa de Moros i Cristians”, una exposició que acull els vestits de la capitania mora de la comparsa Mudéjares 2020-2022, posant de manifest el passat musulmà de la ciutat de València amb els seus reconeguts tallers de teixidura de seda. A l’acte d’inauguració hi han assistit, entre altres personalitats, l’Ambaixador de la República d’Uzbekistan a Espanya, Jakhongir Ganiev.

    L’exposició, visible fins a octubre d’aquest mateix any, està dividida entre les diferents sales nobles del museu. A la Capella destaca, a l’altar, el Santíssim Crist de l’Agonia, patró de les festes de Moros i Cristians d’Ontinyent, envoltat per les banderes de la festa. A la sala de la Pometa, a més d’un gran arxiu gràfic, es mostren els vestits de les diferents esquadres dissenyats per al desfilament de la capitania de la comparsa Mudéjares en l’Entrada Mora de les festes de Moros i Cristians. A la Sala de la Fama es troben els vestits del capità moro i de les favorites, que han estat teixits amb seda utilitzant la tècnica ikat a Margiland, confeccionats a l’atelier d’Azukar Moreno i brodats a mà per bordadores de Tashkent i Bujará. A més, l’armadura del capità ha estat treballada per artesans de la Vall de Fergana.

    “La Ruta de la Seda va representar un pont entre dos mons, una xarxa de camins que van connectar Orient i Occident, i que van servir per a la difusió d’idees i coneixements en els àmbits de la cultura, la ciència i el comerç. En aquest sentit, tant la ciutat de València com les ciutats d’Uzbekistan han jugat un paper molt important en el desenvolupament de l’ofici de l’artesania i la producció de tèxtils i seda, convertint-se en el centre de la seda i tèxtil i el principal guardià dels seus secrets”, va afirmar durant l’acte l’Ambaixador de la República d’Uzbekistan a Espanya, Jakhongir Ganiev.

    - Advertisement -
    - Advertisement -

    Últimes notícies

    Nou premi de Loteria Nacional a Ontinyent: 60.000€ al número 71931

    Ontinyent ha estat novament agraciada amb un dels principals premis de la Loteria Nacional, concretament amb el número 71931,...
    - Advertisement -

    Mira també

    - Advertisement -