30/04/2024 - 21:31
Més

    Agullent acull el 43é Aplec de Danses de la Vall d’Albaida

    Altres notícies

    La vila d’Agullent alberga la 43a Festa de les Danses de la comarca valldalbaidina el 10 de setembre. L’acte està organitzat pel grup de Dansa i Cultura d’Agullent junt amb la Regidoria de Cultura d’Agullent comptant amb la coordinació i suport de l’Àrea de Cultura de la Mancomunitat de Municipis de la Vall d’Albaida; i amb la col·laboració de les Associacions d’Agullent.

    Per tercera vegada en la història, centenars de balladores i balladors es congregaran a Agullent per a celebrar un dels Aplecs de Danses més importants del país. L’acte comptarà amb la presència dels grups de danses de fins a 17 pobles de la comarca: Agullent, Aielo de Malferit, Albaida, Alfarrasí, Bèlgida, Bellús, Benigànim, Bocairent, Castelló de Rugat, Fontanars dels Alforins, Llutxent. Montaverner, l’Olleria, Ontinyent, el Palomar, La Pobla del Duc i Quatretonda. A més, la cita es completarà amb la participació dels grups convidats de la Muixeranga de Xàtiva ‘La Socarrà’ i el Grup de danses i cançons de Castalla.

    La jornada començarà les celebracions a les 13.00 hores amb un toc de campanes que, tot seguit, a ritme de tabals s’anunciarà la Festa pels carrers del poble. De vesprada, a les 18.00, l’Agrupació Musical d’Agullent serà l’encarregada d’iniciar a les danses amb els passacarrers pel poble. A la nit, en haver finalitzat els balls tradicionals, hi ha programat un sopar per als grups de danses i l’actuació de la Rondalla La Comarcal d’Agullent a la Font Jordana.

    Des de l’1 fins al 16 de setembre es pot visitar a la Casa Cultura d’Agullent l’exposició “La Dansà d’Agullent: Homenatge”. Una exhibició que pretén retre tribut a balladores i balladors que van deixar una empremta important en la dansa de la localitat i contribuïren en la seua transmissió a les posteriors generacions.

    El 43é Aplec de Danses de la Vall d’Albaida arriba a Agullent després de tres anys i una pandèmia pel mig que va obligar a ajornar l’acte fins a dues ocasions. Tot i això, la regidora de Cultura d’Agullent, Maria Herrero, es mostra emocionada i contenta perquè el projecte s’ha convertit en realitat “després de tant de temps i molts mesos de preparatius”. Segons Herrero, amb la millora de la situació sanitària a principis d’any”, hem portat endavant un programa cultural que ha servit com a preàmbul del plat fort que teníem preparat per al setembre amb l’Aplec”. “Agullent té moltes ganes de gaudir, d’omplir els seus carrers de música, de balladores i balladors i de gent vinguda de tots els racons de la comarca”, finalitza la regidora.

    - Advertisement -
    - Advertisement -

    Últimes notícies

    Renovació de la línia Xàtiva-Alcoi: Inversió de 84 milions d’euros per millorar el transport a la Vall d’Albaida

    El Ministeri de Transports i Mobilitat Sostenible d'Espanya ha adjudicat les obres per a la renovació integral de la...
    - Advertisement -

    Mira també

    - Advertisement -