06/10/2024 - 17:17
Més

    L’atur en la Vall d’Albaida baixa en 220 aturats menys

    Segons les xifres publicades pel SERVEF, l’atur registrat el mes de gener 2022 a la Vall d’Albaida l’atur registrat al gener de 2022 és de 5172 aturats, és a dir, hi ha 220 aturats menys que en el mes anterior i 965 menys que en el 2021, és a dir una disminució mensual de 4’08% i una disminució anual de 15’72%.

    Quant a la contractació, a La Vall d’Albaida s’han registrat 2331 contractes aquest gener de 2022, la qual cosa ha suposat 143 contractes més que en el 2021 és a dir un 6’54% d’increment interanual. Per gèneres, 960 han sigut a dones (41’18%) i 1371 a homes (58’82%). La contractació indefinida mensual és de 394 contractes (16’90%) i la contractació temporal és de 1937 contractes el que significa un 83’10%. Respecte el 2021, la indefinida augmenta en un 66’95% i la temporal disminueix en 15 contractes, un 0’77%. Els contractes a temps parcial són un 29’09% respecte als de jornada completa, un 70’91%.

    Per a Raül Roselló, Secretari General Comarcal d’UGT-PV, “les dades de l’atur del mes de gener registren un descens d’aturats poc habitual en aquest mes, pel sistema productiu d’aquestes comarca. A més, ha obert la porta al mercat laboral a les persones que no han treballat anteriorment, principalment persones joves amb un descens de l’atur d’aquest sector del 17% aproximat. Igualment, se sumen unes xifres de contractació indefinides especialment favorables, amb un increment important en la Costanera i la Vall d’Albaida i més del doble a la Canal de Navarrés, de contractes indefinits que els realitzats l’any anterior. Tot això, en conjunt, constata que aquestes comarques estan consolidant la superació de l’impacte laboral de la pandèmia i que anem camí de reprendre la normalitat tan desitjada”.

    Roselló incideix que “malgrat les bones dades, les xifres continuen evidenciant la persistent precarietat que reprodueix el nostre mercat laboral, registrant-se altes taxes de temporalitat i de subocupació involuntària, problemes que condicionen desfavorablement el futur de molts treballadors i treballadores”.

    Per a Roselló “les polítiques públiques han contribuït a l’impuls del mercat laboral i per a continuar per aquest camí i no fer un pas arrere, és necessari avalar l’acord aconseguit pels interlocutors i el Govern sobre la reforma laboral ja que suposa una fita en la recuperació de drets laborals, en tant elimina alguns dels aspectes més lesius de les anteriors reformes i sembra les bases per a la creació d’ocupació de qualitat. Les modificacions introduïdes en matèria de contractació, els nous mecanismes de flexibilitat interna enfront dels acomiadaments o el reequilibri de la negociació col·lectiva són elements que ataquen frontalment l’origen de la precarietat laboral”.

    A més, es tracta d’un acord que no sols serà beneficiós per a la classe treballadora, sinó per al conjunt del país. Un mercat laboral més eficient i productiu, que genere ocupació digna, servirà per a rellançar la demanda interna i promoure un creixement més estable i robust.

    - Advertisement -

    Últimes notícies

    Un motorista de 28 anys mor a la CV-60 després de caure a la rotonda de l’Olleria

    Un motorista de 28 anys mor en un accident hui a la rotonda de l’Olleria, a la CV-60 Hui de...
    - Advertisement -

    Mira també

    - Advertisement -