30/04/2024 - 19:36
Més

    Els constructors d’Ontinyent pagaran un salari als joves que vullguen formar-se per treballar al sector

    Altres notícies

    La regidoria de Promoció Econòmica de l’Ajuntament d’Ontinyent, l’Associació de Promotors i Constructors de La Vall d’Albaida i el Servei Valencià d’Ocupació Labora col·laboren en la posada en marxa a la ciutat d’un curs de formació amb caràcter retribuït, que servirà per facilitar l’accés de joves d’entre 18 i 25 anys al sector de la construcció. El Curs de Formació per a l’Ocupació que es posa en marxa permetrà obtenir un certificat de professionalitat homologat a tota la Unió Europea, a més de beneficiar-se del caràcter dual d’una formació aparellada a un contracte d’aprenentatge per 1 any, al qual el 25% de les hores seran de formació al Labora, i el 75% restant a una empresa del sector, sent aquesta part la retribuïda.

    El regidor de Promoció Econòmica, Pablo Úbeda, explicava que la iniciativa va sorgir “quan l’Associació de Promotors i Constructors ens va plantejar a l’Ajuntament la necessitat de comptar amb més professionals qualificats per al sector. Vam parlar amb el Labora i vam comprovar que aquesta era una molt bona opció perquè els i les joves puguen formar-se i accedir a un lloc de treball en aquest sector. Amb el pla Tornem Junts vam impulsar l’ocupació amb accions a curt termini als diferents sectors davant la pandèmia, però no hem de perdre tampoc de vista accions a més llarg termini com aquesta, que són també necessàries”, explicava.

    El Director del Centre Labora d’Ontinyent, Pere Bernat, explicava que el curs permetrà accedir a un Certificat de Professionalitat d’Edificació i Obra Civil, “una qualificació que, a l’igual que els títols acadèmics, permet desempenyar la professió vinculada al curs que va a fer-se. És la millor formació que es pot donar, perquè atén directament una demanda del sector productiu i pot dur directament a un lloc de treball”, assenyalava. Per accedir a una de les 15 places ofertades dins d’esta formació serà necessari tenir entre 18 i 25 anys, estar inscrits al Labora i enviar un correu electrònic a a adl3@ontinyent.es amb les dades de nom, edat, telèfon i curriculum viate des de 18 al 31 de maig. Les entrevistes per accedir seran realitzades per l’Associació de Constructors, i la formació es durà a terme a partir del mes de setembre.

    El President de l’Associació de Promotors i Constructors, Eleuterio Mancebo, agraïa la implicació de l’Ajuntament i la resposta del Labora, i posava de relleu l’interès d’un projecte “molt positiu, ja que busca solucions de manera directa al problema que estem tenint amb la jubilació de molts professionals, i amb aquest curs podem ajudar a gent jove a accedir un lloc de treball qualificat i de qualitat”, manifestava.

    - Advertisement -
    - Advertisement -

    Últimes notícies

    Renovació de la línia Xàtiva-Alcoi: Inversió de 84 milions d’euros per millorar el transport a la Vall d’Albaida

    El Ministeri de Transports i Mobilitat Sostenible d'Espanya ha adjudicat les obres per a la renovació integral de la...
    - Advertisement -

    Mira també

    - Advertisement -