27/11/2024 - 3:54
Més

    Ontinyent presenta un manual per al tractament informatiu de la conducta suïcida

    L’Ajuntament d’Ontinyent ha presentat hui un manual per a l’adequat tractament informatiu de la conducta suïcida als mitjans de comunicació. Es tracta d’un document elaborat dins el el Pla d’Acció Municipal contra el Suïcidi, i que ha comptat amb participació de mitjans locals, la Unió de Periodistes i l’assessorament de la Federació de Salut Mental de la Comunitat Valenciana i l’Associació ADIEM.

    L’alcalde de la ciutat, Jorge Rodríguez, participava en la presentació d’un document que va a facilitar-se als mitjans locals “i amb el qual volem contribuir a què aquest problema de salut pública mundial puga ser abordat adeqüadament al nostre municipi. La conducta suicida és una realitat incòmoda però que ha de ser afrontada als mitjans de manera clara i amb unes pautes que facen que la informació servisca per sumar i no restar davant estes situacions”, explicava.

    Des de la Unió de Periodistes, María de Quesada intervenia telemàticament a presentació, on destacava la importància “de què prengam com a societat consciència d’un problema, davant el qual els mitjans hem de donar informacions ben redactades i on es pose per davant la importància de la prevenció a la immediatesa per informar”. De Quesada donava les gràcies a l’Ajuntament d’Ontinyent “per donar als mitjans de comunicació l’oportunitat de ser part de la solució, amb una iniciativa que esperem servisca d’inspiració a altres municipis per afrontar aquest greu problema de salut pública”, manifestava.

    Des d’ADIEM, el psicòleg Santiago Azpilicueta també felicitava a l’Ajuntament per la seua implicació amb esta problemàtica, i destacava que “es pot parlar sense por de les conductes suïcides als mitjans de comunicació, i és important que es faça des del punt de vista de la prevenció. Les conductes suïcides són complexes però cada persona i cada sector pot contribuir a que les xifres canvien, necessitem un canvi social orientat que antepose el suport a les persones i la solidaritat, i si contribuïm totes i tots, pensem que és possible”, afegia.

    La regidora de Política per a les Persones, Paula Soler, recordava que aquest manual que ara es lliurarà als mitjans de comunicació forma part del projecte de prevenció de la conducta suïcida que es va iniciar en 2020, que ha inclòs també la creació d’una Mesa de Coordinació que ja ha realitzat diverses reunions de treball, així com accions formatives adreçades a la Policia Local i a l’alumnat de batxillerat dels instituts de la ciutat. Soler explicava que aquest pla “vol anar més enllà i continuar treballant per desestigmantitzar la conducta suïcida, i posar en valor la importància de tenir cura de la nostra salut mental”. Amb aquest objectiu, avançava que per al periode 2021-2022 es faran noves xerrades per a la Policia Nacional i l’alumnat del Campus Universitari, així com a la població en general.

    - Advertisement -

    Últimes notícies

    “L’extraordinari de la normalitat” de Carles Cerdà triomfa al Mondoc amb el Premi del Públic

    El curtmetratge documental "L’extraordinari de la normalitat", dirigit per Carles Cerdà, ha sigut guardonat amb el Premi del Públic...
    - Advertisement -

    Mira també

    - Advertisement -