26/11/2024 - 4:41
Més

    Recuperem l’educació després de la COVID-19

    A Ontinyent estem immersos en la recuperació de l’educació. Després de 3 mesos de confinament per la COVID-19 és l’hora de revisar i preparar el mig any que ens ha quedat en el maleït 2020.

    Des del retorn de la democràcia, es fa imprescindible la rendició de comptes a la ciutadania. I com a regidor d’educació m’agradaria poder donar compte de les gestions que s’estan realitzant en els centres educatius públics amb el programa Edificant dins del qual aquesta setmana s’ha materialitzat una gran notícia per a la nostra ciutat. Ontinyent ha aconseguit el vist-i-plau de la Conselleria d’Educació a la proposta llançada per l’Ajuntament d’Ontinyent i el Conservatori Professional de música Gomis per a remodelar i ampliar les instal·lacions actuals del Conservatori amb un avantprojecte de 5,1 milions d’euros. Un projecte en el qual es pretén revitalitzar el centre donant-li al barri del Poble Nou un nou encant en unes instal·lacions que estaran preparades al segle XXI.

    És hora d’edificar el futur, recuperar l’educació per a garantir en tots els projectes una gran qualitat educativa, emocional i funcional per a tota la comunitat educativa. L’espai educatiu és l’element facilitador de l’aprenentatge i fonamental en el procés de l’ensenyament-aprenentatge. Hem de crear un ambient estimulant per al desenvolupament de totes les capacitats del nostre alumnat ontinyentí. En aquesta realitat post-COVID que ja ha anunciat la ministra d’educació caldrà habilitar espais diversificats per a complir amb les directrius de la distància de seguretat i dels grups “bambolla”.

    L’Ajuntament d’Ontinyent està gestionant amb arquitectes i aparelladors locals totes les obres del Pla Edificant que s’estan fent a la nostra ciutat. El canvi a les instal·lacions està essent considerable per a intentar que el col·legi o institut siga un lloc acollidor i agradable, funcional, versàtil, estimulant, dinàmic, connectat, adaptat, amb natura, ben il·luminat, amb bona acústica i tecnològic. A hores d’ara ja s’ha completat l’obra del CEIP Carmelo Ripoll en el qual s’ha aconseguit fer del gimnàs un espai més acollidor i agradable amb el canvi del sostre i retirada d’amiant i el canvi de les finestres. És una de les prioritats del Govern d’Ontinyent amb el nostre alcalde Jorge Rodríguez, és crear centres intel·ligents amb eficiència energètica, sostenibles i moderns. Un clar exemple és el canvi de la climatització que s’està portant a terme en el CEE Vall Blanca en el que també s’està adaptant una aula-taller a les noves pedagogies del S. XXI.

    Per aconseguir centres acollidors, sostenibles i funcionals tenim les obres del CEIP Lluís Vives on va a canviar-se tota la fusteria exterior de finestres per aconseguir un millor aïllament així com obres en els despatxos, i patí per fer més funcional els espais d’oci educatiu. A més en el CEIP La Solana s’està treballant també en el canvi de finestres després d’haver canviat les calderes millorant el benestar de tots els xiquets i xiquetes.

    En pocs anys s’hauran invertitat des de diferents administracions i amb obres gestionades per l’Ajuntament d’Ontinyent més de 25,5 milions d’euros en infraestructures educatives municipals.  Algunes d’elles ja són una realitat com la coberta del CEIP Bonavista o el canvi de sostre del CEIP Carmelo Ripoll i altres ho seran en breu com el nou IES L’Estació o la remodelació del Conservatori Melcior Gomis. Des del Govern d’Ontinyent sempre hem apostat per l’educació i continuarem fent-ho perquè invertir en educació és invertir en futur de la nostra ciutat.

    Oscar Borrell

    Regidor d’Educació de l’Ajuntament d’Ontinyent

    - Advertisement -

    Últimes notícies

    “L’extraordinari de la normalitat” de Carles Cerdà triomfa al Mondoc amb el Premi del Públic

    El curtmetratge documental "L’extraordinari de la normalitat", dirigit per Carles Cerdà, ha sigut guardonat amb el Premi del Públic...
    - Advertisement -

    Mira també

    - Advertisement -