05/05/2024 - 5:08
Més

    Amplien els vehicles híbrids per reduïr les emissions de CO2

    Altres notícies

    Una reducció del 27% del CO2 que s’emet a l’atmosfera; una reducció d’un 31% en el consum de gasolina i dièsel, amb el conseqüent estalvi econòmic; menys contaminació acústica; i més comoditat i seguretat per als treballadors i treballadores municipals. Estos són alguns dels beneficis que comporten els canvis a la flota de vehicles municipals que ha presentat esta setmana l’Ajuntament d’Ontinyent, i que l’Alcalde, Jorge Rodríguez, destacava com “un pas més a l’aposta que vam encetar en 2014 perquè la nostra flota fora el més sostenible possible. Una aposta que ens ha permès reduir més d’un 30% les emissions i consum en els vehicles a l’últim lustre, xifra que anem a millorar ara dins la nostra línia d’aplicar criteris de sostenibilitat a tots els àmbits de la gestió”, assenyalava.

    L’alcalde feia estes declaracions esta setmana en la presentació dels nous 3 vehicles Toyota Corolla Hybrid de la Policia Local i de la Furgoneta Elèctrica Nissan ENV-200 del departament de Medi Ambient. Els tres nous cotxes patrulla, adquirits pel sistema de renting, substituirán als Toyota Auris híbrids que venien utilitzant-se des de 2014, i que ara serviran per substituir tres vehicles dièsel (dos SEAT León i un Citroen C15) que utilitzaven els departaments d’Obres, Serveis Socials i Oficina Tècnica. Pel que fa a la furgoneta elèctrica, adquirida en aquest cas amb ajuda de la Diputació de València, donarà relleu a un Suzuki Vitara també diesel que venia emprant-se a Medi Ambient.

    En la presentació, on també assistien els regidors de Policia (Pepe Gandia); Territori (Joan Sanchis) ; Personal (Natalia Enguix) i Medi Ambient (Sayo Gandia), així com el Comissari de la Policia Local, Juan Serrano, s’explicava que els nous vehicles policials estaran equipats amb extintors, farmaciola, senyalitzadors i dos d’ells amb aparells desfibriladors, “tot preparat per a que els agents puguen patrullar en les millors condicions possibles per donar resposta tant al dia a dia com a qualsevol emergència que se’ls puga presentar”, destacava el regidor de Policia.

    En l’acte també s’avançava que està previst que als propers mesos també es dote a la Policia de dos nous vehicles Toyota RAV-4 híbrids, que substituiran els actuals Toyota RAV-4 dièsel, que passaran al seu torn a donar relleu a altres vehicles tot terreny emprats en altres departaments, més vells i amb un consum més elevat de combustible.

    Un parc d’híbrids i elèctrics en constant augment

    Amb les noves adquisicions, l’Ajuntament compta amb un total de 16 vehicles híbrids i elèctrics que s’empren a diversos departaments: 5 vehicles totalment elèctrics per al manteniment de Parcs i Jardins aportats per la contracta a l’empresa Actúa Servicios i Medio Ambiente; altre vehicle aportat per l’empresa Urbaser al marc de la contracta de Neteja Viària; altre aportat per l’adjudicatària del servei de neteja d’edificis; els 3 vehicles híbrids automàtics adquirits per a renovar la flota de la Policia Local; els 3 híbrids que passaran a utilitzar els departaments d’Obres, Oficina Tècnica i Serveis Socials; i la nova furgoneta elèctrica del departament de Medi Ambient, a les que cal afegir 2 bicis elèctriques que també utilitza aquest mateix departament.

    L’aposta del Govern d’Ontinyent per la sostenibilitat inclou també enguany una “bonificació verda” de fins al 50% als impostos de l’IBI i l’IAE per potenciar l’ús d’energies renovables a la indústria, comerç i particulars; l’entrada en vigor del bus urbà gratuït, la zona blava gratuïta per als vehicles “zero emissions” i bonificacions a la implantació de sistemes d’energia solar.

    - Advertisement -
    - Advertisement -

    Últimes notícies

    La Sindicatura de Comptes destaca la gestió transparent d’Ontinyent en la comptabilitat municipal

    L'Ajuntament d'Ontinyent ha rebut un reconeixement significatiu per part de la Sindicatura de Comptes de la Comunitat Valenciana pel...
    - Advertisement -

    Mira també

    - Advertisement -