05/05/2024 - 10:53
Més

    El “Xec Innovació” ajuda a posar en marxa la primera empresa de palletes ecològiques

    Altres notícies

    La primera convocatòria d’ajudes del “Xec Innovació” creat per l’Ajuntament d’Ontinyent recolzarà la posada en marxa a la ciutat de la primera empresa de palletes ecològiques d’Espanya. Igualment, l’Ajuntament també ha aprovat ajudes a dues empreses tèxtils locals que aposten per la implantació de nous sistemes de producció ecològica i reducció de desperdicis, respectivament.

    Tal com explicava l’Alcalde d’Ontinyent, Jorge Rodríguez, les ajudes del Xec Innovació, que permeten subvencionar amb fins a 5.000€ activitats on es faça utilització intensiva de nova tecnologia, es genere ocupació, es compte amb un alt valor afegit i s’aposte per la sostenibilitat, “són nou pas per recolzar a les empreses dins la línia encetada quan vam arribar al Govern per tal d’afavorir un canvi de paradigma, i que l’administració deixe de ser vista com un element que posa problemes per a passar a entendre’s com un aliat de l’empresa i la innovació”, assenyalava. 

    Al cas de Bio Straw Europe, SL (Biopajitas), que fabricarà palletes de paper i cartó amb un sistema de producció responsable i ecològic, s’atorga una subvenció per cobrir despeses de constitució de l’empresa, paper, maquinària i despeses d’arancels-aduana. Segons s’ha explicat des de l’empresa, el seu producte pretén ser una alternativa ecològica i sostenible als 5.000 milions de palletes de plàstic que es consumeixen a l’any a Espanya, majoritàriament importades de Xina, que a més gasten metalls pesats i tinta a la seua producció i han de ser transportades des de milers de quilòmetres de distància. Les palletes de paper empren matèria prima de boscos sostenibles espanyols i cola alimentària espanyola, i al seu sistema de producció a penes es generen residus que al seu torn són reciclables. 

    Altre projecte beneficiari del “Xec Innovació” és el plantejat per Nueva Textura SL, una empresa que fabrica i comercialitza articles textils com un model de funda elàstica que s’adapta a la fisonomia dels sofas sense crear les deformacions i arrugues de les fundes tradicionals. L’empresa té una subvenció per cobrir despeses de registre i tramitació de certificacions ecològiques (Certificat GRS, OEKO-TEX) que asseguren al consumidor que els productes tèxtils han estat analitzats per controlar l’absència de substàncies nocives per a la salut i verificar el reciclat de productes i les practiques socials ambientals i químiques responsables en la producció. 

    Finalment, Punt Nou SL (Babidu), empresa de fabricació de prendes per a la primera infància, ha obtingut una subvenció per cobrir despeses de la implantació del sistema “Lean Manufacturing”, un mètode de producció que aposta per la reducció al màxim dels desperdicis generats i la utilització dels recursos estrictaments necessaris, augmentant al mateix temps la productivitat, reduint costos i millorant la qualitat del producte. 

    El regidor de Promoció Econòmica, Pablo Úbeda, destacava que les ajudes del Xec Innovació “ens permeten continuar impulsant la col·laboració públic-privada entre l’Ajuntament i les empreses, generant activitat econòmica, promovent la innovació i tot aplicant eixa aposta transversal per la sostenibilitat que està aplicant el Govern d’Ontinyent a totes les àrees de gestió”, assenyalava.

    - Advertisement -
    - Advertisement -

    Últimes notícies

    La Sindicatura de Comptes destaca la gestió transparent d’Ontinyent en la comptabilitat municipal

    L'Ajuntament d'Ontinyent ha rebut un reconeixement significatiu per part de la Sindicatura de Comptes de la Comunitat Valenciana pel...
    - Advertisement -

    Mira també

    - Advertisement -