25/11/2024 - 21:58
Més

    Rodríguez: “Els ajuntaments tenen problemes per haver-se vist obligats a fer de banc de la Generalitat”

    L’alcalde d’Ontinyent participa a un debat al voltant de la situació econòmica dels municipis valencians

    L’impagament del deute de la Generalitat Valenciana amb els ajuntaments valencians està causant a estos nombrosos problemes, en veure’s obligats a fer de bancs per a l’Administració Autonòmica. Aquesta va estar una de les principals qüestions que va destacar ahir l’Alcalde d’Ontinyent, Jorge Rodríguez, a la seua participació al programa debat “Raonem”, un dels espais més vistos a l’àrea metropolitana de València a través de Levante TV. Al programa d’ahir també participaren l’alcalde d’Alfafar, Juan Ramón Adsuara (PP); Eva Sanchis, portaveu de Compromís a Godella, i Amadeu Sanchis, portaveu d’EUPV a València.

    L’espai estava dedicat a analitzar la situació econòmica dels ajuntaments valencians en complir-se un any des de les darreres eleccions municipals, destacant-se per part del primer edil ontinyentí el problema de la manca de finançament dels ajuntaments, “un tema que està pendent des del principi de la democràcia i que en l’actual context és encara més greu”. Jorge Rodríguez explicava que els ajuntaments estan donant serveis per als que no tenen competències, el que, “afegit a la fallida de la Generalitat”, ha obligat als municipis a convertir-se en una mena de bancs per al Consell, “en haver d’avançar diners de serveis que són responsabilitat de la Generalitat Valenciana, diners que a més a més passa el temps i esta no paga”, apuntava.

    Jorge Rodríguez feia en aquest punt referència als 3’5 milions d’euros que té la Generalitat de deute amb Ontinyent, que en cas d’haver-se ingressat, hauria evitat al consistori el adherir-se al “Pla Montoro” de pagament als proveïdors. L’alcalde d’Ontinyent va exposar també que hi ha dues maneres d’eixir de la crisi: “amb retalls com els que proposa el Govern Central de Mariano Rajoy, o amb ajustos que no suposen una pèrdua de serveis per a la ciutadania i que servisquen per a obtenir diners per a la promoció econòmica”, destacava.

    En aquest sentit, el primer edil va posar com a exemple accions empreses a Ontinyent com la revisió a la baixa de contractes amb els proveïdors o la redistribució de locals municipals amb l’eliminació de lloguers. L’alcalde d’Ontinyent destacava també que tot i la crisi, Ontinyent “segueix sent una ciutat amb una xarxa de Benestar Social envejable, que no s’ha retallat, sinó mes be al contrari”.

    L’alcalde també va fer referència a altres qüestions, com la mala gestió econòmica que s’ha fet en determinats municipis fent inversions “com l’accés al riu Clariano que es va fer a Ontinyent, al qual es van gastar molts diners i que no era una actuació prioritària”. Igualment, Jorge Rodríguez va reivindicar la figura del polític municipal, dedicat a la funció publica “amb un sou molt per davall del que la gent es pensa”, puntualitzava.

    - Advertisement -

    Últimes notícies

    “L’extraordinari de la normalitat” de Carles Cerdà triomfa al Mondoc amb el Premi del Públic

    El curtmetratge documental "L’extraordinari de la normalitat", dirigit per Carles Cerdà, ha sigut guardonat amb el Premi del Públic...
    - Advertisement -

    Mira també

    - Advertisement -