02/05/2024 - 2:53
Més

    La Ministra d’Indústria i el President de la Generalitat assistiran en Ontinyent a la primera convenció de la patronal tèxtil europea a Espanya

    Altres notícies

    La Ministra d’Indústria, Comerç i Turisme, Reyes Maroto, i el President de la Generalitat Valenciana, Ximo Puig, assistiran acollirà el proper 24 d’octubrea la primera convenció de la Patronal Tèxtil Europea Euratex que es celebre a Espanya. L’esdeveniment, impulsat pel Consell Intertèxtil Espanyol i organitzat per ATEVAL amb la col·laboració de l’Ajuntament i la Conselleria d’Economia Sostenible, comptarà amb la participació de al voltant de 200 representants de les principals empreses europees del sector així com altres representants de diversos organismes valencians, espanyols i europeus, com ara el Conseller d’Economia, Rafael Climent; els parlamentaris Inmaculada Rodríguez-Piñero i Carlos Zorrinho; o el cap d’unitat de creiximient intel·ligent i sostenible de la Direcció General de Política Regional i Urbana de la Comissió Europea, Peter Berkowitz.

    L’Alcalde d’Ontinyent, Jorge Rodríguez, i el President del Consell Intertèxtil Espanyol i d’ATEVAL-CV, Càndid Penalba, coincidien en mostrar “l’orgull de la ciutat i la comarca” per acollir aquesta convenció que sols s’ha celebrat a ciutats com Milà o Lisboa i fins ara mai a Espanya, en el que a més, suposa “una gran oportunitat per projectar-nos atraure possibles inversors”.

    Jorge Rodríguez agraïa a Càndid Penalba i a ATEVAL “el treball realitzat perquè pugam acollir una convenció com aquesta, que ens posiciona al mapa europeu com una ciutat que continua tenint una vocació industrial i de suport al tèxtil. Des del Govern d’Ontinyent sempre hem tractat de fer palès eixe suport amb ajudes com les articulades junt a l’IVACE per invertir 1’6 milions en la millora dels polígons; 1’1 junt a la Diputació per millorar l’Avinguda del Tèxtil, o amb el pla municipal de les zones industrials al qual hi ha una trentena d’actuacions. Posar en valor el nostre sector empresarial es també altra qüestió essencial, i en aquest sentit ATEVAL ha fet i fa una tasca magnífica”, manifestava.

    Càndid Penalba tenia també paraules d’agraïment “per a l’Ajuntament d’Ontinyent i el seu alcalde, Jorge Rodríguez, que des del primer moment ens han donat la seua ajuda, així com també la Conselleria d’Economia i als tècnics d’ATEVAL i l’anterior president que van iniciar tot aquest procés”. Penalba incidia en què “anem a comptar amb la presència dels membres del Comité Executiu d’EURATEX, empresaris de primer nivell europeu als quals volem donar una imatge el més digna possible del sector i el territori per despertar el seu interès per invertir a la nostra comarca”, assenyalava.

    Entre els diversos temes a anàlisi en la convenció es troben els “Principals reptes de les empreses tèxtils europees. La Comissió Europea i les Polítiques de Cooperació Regionals”; una taula rodona sobre “El rols dels clústers per a la modernització de les empreses tèxtils europees”; “Innovació i tendència”; “Noves oportunitats per a les empreses europees en el mercat global mundial”; o “l’inici de la revolució del tèxtil europeu i la nova indústria tèxtil”, entre d’altres.

    - Advertisement -
    - Advertisement -

    Últimes notícies

    La Generalitat dóna llum verda a la planta solar de Castelló de Rugat amb requisits per a la conservació dels jaciments

    La Conselleria de Medi Ambient, Infraestructures i Territori ha donat l'aprovació inicial a una nova planta solar de 45...
    - Advertisement -

    Mira també

    - Advertisement -