30/04/2024 - 18:36
Més

    Sanitat adjudica per 600.000 euros el projecte i direcció de les obres del nou Hospital General d’Ontinyent

    Altres notícies

    La Conselleria de Sanitat de la Generalitat Valenciana ha signat ja el contracte de la redacció de l’adaptació del projecte i adreça d’obra del nou hospital d’Ontinyent, per un import de 606.700 euros amb la UTE Vega, Arquitectes S-L.-Contell-Martínez-Lamela-Leing S.L. Així ho ha confirmat avui la consellera de Sanitat, Carmen Montón, en la visita que realitzava junt a l’alcalde, Jorge Rodríguez, al nou servei d’Urgències de l’Hospital d’Ontinyent, la reforma del qual ha suposat 450.000 € en obres i 160.000 € en aparells, on afirmava que les inversions que està duent a terme el Consell en el departament de salut de Xàtiva-Ontinyent són “un exemple de l’aposta d’aquest govern per l’enfortiment de la sanitat pública, després d’anys de retallades i abandó del públic”.

    Segons es confirmava des de la Conselleria, els terminis d’execució del contracte seran: dos mesos i mig la redacció del Projecte Bàsic i d’Activitat; 5 mesos després estaran a punt el Projecte d’Execució, els projectes d’Instal·lacions i l’estudi de Seguretat i Salut. Quant a la direcció d’obra, el corresponent al termini d’execució de les obres està estimat en 36 mesos, als quals se sumen 24 mesos del termini de garantia, més el temps necessari per a realitzar els treballs relacionats amb la liquidació del contracte de l’obra i la seua tramitació (6 mesos).

    Quant a les noves instal·lacions del servei d’Urgències de l’Hospital d’Ontinyent, que van començar a funcionar el passat mes de juliol després d’una important reforma que ha inclòs nous monitors de control de constants o un ecògraf per a emergències, Montón destacava que “gràcies a aquesta inversió s’han millorat totes les instal·lacions del servei, per a poder tractar millor als pacients i els seus acompanyants, reduint l’estrès que els genera l’entrada en urgències”. Ara el servei compta amb espais més amplis i millor dissenyats, i amb dues sales d’observació (d’adults i pediàtrica) que eviten l’espera dels pacients.

    Jorge Rodríguez destacava aquestes millores com “molt necessàries, perquè fins que el nou Hospital entra en funcionament encara passaran uns anys i una localitat com la nostra ha de poder atendre amb una mínima qualitat un servei tan important com les urgències”. La nova zona de Pediatria de l’hospital permet a més el diagnòstic i tractament de més patologies infantils per a evitar el seu trasllat a l’Hospital de Xàtiva. L’àrea pediàtrica ha estat decorada aquest mes de novembre amb una il·lustració basada en la flora i la fauna valencianes per a fer més confortable l’estada dels xiquets i els seus familiars en el centre sanitari, gràcies al patrocini de l’Obra Social de Caixa Ontinyent.

    Carmen Montón ha recordat que el Pla de Dignificació d’Infraestructures 2016-2019, dotat amb un total de 359 milions d’euros per a tota la Comunitat, destina al departament de salut de Xàtiva-Ontinyent 19 milions d’euros front dels 2 milions d’euros invertits en el període 2012-2015 pel govern anterior. La major part de la inversió en aquesta legislatura correspon al que serà el nou hospital d’Ontiyent, prop de 16 milions d’euros. No obstant açò, la consellera ha recordat els fons que es destinen a nous centres de salut, com és el cas del de Quatretonda (430.000 euros), o a les millores en els hospitals de Xàtiva i Ontinyent.

    Font: Ajuntament d’Ontinyent

    - Advertisement -
    - Advertisement -

    Últimes notícies

    Renovació de la línia Xàtiva-Alcoi: Inversió de 84 milions d’euros per millorar el transport a la Vall d’Albaida

    El Ministeri de Transports i Mobilitat Sostenible d'Espanya ha adjudicat les obres per a la renovació integral de la...
    - Advertisement -

    Mira també

    - Advertisement -