22/11/2024 - 0:49
Més

    Nou programa d’inserció sociolaboral a Ontinyent amb una subvenció europea de 150.000 euros

    L’ajuntament d’Ontinyent ha posat en marxa “Viu la Vila”, un nou programa plantejat per afavorir la inserció sociolaboral de persones en risc d’exclusió social. Es tracta d’una acció que compta amb una subvenció de prop de 150.000 euros cofinançats per la Unió Europea (a través del Fons Social Europeu) i la Conselleria de Polítiques Inclusives de la Generalitat Valenciana. Amb la mateixa, l’Ajuntament oferirà itineraris personalitzats a les persones beneficiàries, comptant amb el treball a tal efecte d’un equip multidisciplinar de 8 professionals.

    El nou programa era presentat hui en una roda de premsa a la qual la regidora coordinadora de Política per a les Persones, Sayo Gandia, explicava que “aquesta iniciativa respon al nou model de Serveis Socials, que passa de ser assistencial a potenciar y fomentar l’autonomia de les persones”. Així, es crearan itineraris que la persona necessita per a eixir de la situació de risc exclusió social. Per a això es comptarà amb un equip format per 3 psicòlegs, 2 treballadors socials, un llicenciat en ADE, un professor de cuina i un altre d’informàtica, “de manera que una persona acompanye en tot moment l’usuari en tot el procés, en tot el camí”, explicava la regidora.

    Junt amb Gandia, donaven detalls del programa el coordinador de l’àrea de Serveis Socials, Miguel Colorado; l’agent municipal d’Igualtat, Neus Rubio; i la tècnica del programa, Mabel Casanova. Colorado explicava que cada any l’Ajuntament d’Ontinyent destina més d’1 milió d’euros a ajudes socials, entre fons propis i de la Conselleria. Per a Miguel Colorado “la crisi no sols ha provocat un problema econòmic, sinó social, derivant en malalties mentals, depressions, alcoholisme o violència. Aquest programa fa un anàlisis social de la realitat, una anàlisis que servirà per a planificar el futur Pla d’Inclusió Social que s’inclourà també en el futur Pla d’Igualtat Municipal”, avançava.

    Neus Rubio puntualitzava que el programa “està destinant a persones que tenen dificultat per a trobar feina però per motius molt diferents, com potser immigrants sense papers, persones d’ètnia gitana, joves amb fracàs escolar, drogodependents o víctimes de violència de gènere”. Amb “Viu la Vila”, cada usuari del projecte serà assignat a un treballador que li acompanyarà en tot el procés.

    Pel que fa a Mabel Casanova, explicava que esta línia d’ajuda ja ha començat amb 3 tallers que tenen l’objectiu de formar y donar eines per a l’autonomia personal de cada persona: tècniques per a l’entrevista, habilitats socials i gestió del temps. A més, està previst oferir tallers d’ajudant de cuina i cambrer, alfabetització digital i carretoner. “S’han decidit fer aquests tallers perquè s’ha comprovat a través d’un anàlisi de la realitat d’Ontinyent que aquests responen i atenent a les demandes laborals de la ciutat”, assenyalava.

    Ja formen part del programa 70 persones derivades directament de Serveis Socials, a tots aquestos usuaris se les ha realitzat un diagnòstic per a derivar-los després l’itinerari que millor responga a les seues necessitats. A més, des de “Viu la Vila” es contempla també la prospecció laboral per la qual s’està prenent contacte amb empreses per crear enllaços i que aquestes puguen contractar als usuaris del programa.

    Font: Ajuntament d’Ontinyent

    - Advertisement -

    Últimes notícies

    L’associació d’hostelers d’Ontinyent renova la seua imatge amb la marca “Ah!”.

    L’associació d’hostelers d’Ontinyent, AHVAL, ha donat a conèixer la seua nova imatge corporativa amb el llançament de la marca...
    - Advertisement -

    Mira també

    - Advertisement -