30/04/2024 - 10:36
Més

    14.000 persones a la XXV Trobada d’Escoles en Valencià de La Vall d’Albaida a Ontinyent

    Altres notícies

    L’alcalde posa la recuperació del requisit lingüístic a l’Ajuntament com a exemple de defensa de la llengua

    El regidor d’Educació destaca la idoneïtat de l’escenari del Parc Ausiàs March com a escenari de l’esdeveniment

    Al voltant de 14.000 persones participaren aquest dissabte a Ontinyent a la XXV Trobada d’Escoles en Valencià de La Vall d’Albaida, la primera de les 15 que tindran lloc les properes setmanes per tot el territori, i que concentrava 120 tallers i nombroses activitats al Parc Ausiàs March de la localitat.

    L’alcalde de la ciutat, Jorge Rodríguez, ha valorat molt positivament la resposta ciutadana a la Trobada, quasi 5 vegades superior a les 3.000 persones que acudiren a la primera trobada fa ara 25 anys. El primer edil expressava el total suport del Govern d’Ontinyent al lema d’enguany de la Trobada, “Sí al Valencià, no a les retallades!”, una reivindicació que es fa “en un moment important, al qual es fica en dubte la tasca dels docents, als quals crec que sols hem de tenir paraules d’agraïment”, manifestava.

    Front als atacs del Consell, la bona acollida a la Trobada a Ontinyent “mostra l’estima i el compromís de la ciutat amb la llengua”, afegia l’alcalde, una estima que també ha demostrat el Govern d’Ontinyent amb la recuperació del requisit lingüístic per a l’accés a la funció pública a Ontinyent: “una mesura que era imprescindible per dignificar el valencià, que no pot quedar reduït a un mèrit per accedir a l’administració. Els ciutadans i ciutadanes tenen el dret a relacionar-se amb l’administració en qualsevol de les dues llengües oficials, i l’administració té l’obligació d’atendre’ls en qualsevol de les dues llengües oficials”, destacava.

    El regidor d’Educació, Pepe Pla, valorava també com a “absolut èxit” la Trobada, agraint “les nombroses felicitacions que hem rebut per part dels visitants pel que fa a l’organització i la tria del lloc”, apuntava. Tal com assenyala Pepe Pla, “la gent s’ha mostrat molt còmoda per l’amplitud de l’espai al Parc Ausiàs March, que s’ha mostrat com un lloc idoni per fer conviure en harmonia l’activitat diària del poble amb una gran festa d’aquestes característiques i tot el que ha comportat quant a activitats, concerts de música, etc.”, explicava el regidor.

    Tant l’alcalde com el regidor han tingut paraules d’agraïment i felicitació “a totes aquelles persones que han fet possible que la XXV Trobada d’Escoles en Valencià de La Vall d’Albaida haja estat l’èxit que tots desitjavem i esperàvem”. 

    - Advertisement -
    - Advertisement -

    Últimes notícies

    Natàlia Enguix: “Els 3’2 milions d’euros de la Diputació ja confirmats per a Ontinyent són només el principi”

    La vicepresidenta 1ª de la corporació valenciana protagonitza la rimera jornada del nou cicle de “dissabtes a la seu” d’Ens Uneix, que reunia dissabte regidors, regidores i militants d’Ontinyent i diferents municipis de La Vall d’Albaida i el Comptat
    - Advertisement -

    Mira també

    - Advertisement -