30/04/2024 - 15:41
Més

    Compromís Insta a Ontinyent a recolzar les mobilitzacions contra la reforma laboral

    Altres notícies

    Josep Francés qualifica la mesura del Govern Central com a “desequilibrada, injusta i conscientment ineficaç” i planteja que el consistori estudie la possibilitat de no aplicar-la

    El grup municipal de COMPROMÍS a l’Ajuntament d’Ontinyent ha presentat una moció per a que el consistori recolze formalment al plenari les mobilitzacions contra la Reforma Laboral promogudes des dels sindicats de treballadors, i exigisca al Govern espanyol que retire aquesta reforma.

    En paraules del portaveu municipal de COMPROMÍS, Josep Francés, el Decret de reforma laboral “és manifestament injust, inconstitucional i ataca principis fonamentals del Dret”. Per això, a més a més, des de la coalició es planteja a la proposta que l’Ajuntament, manifeste la seua intenció d’estudiar la possibilitat de proclamar-se desobedient civil pacíficament en front aquesta norma això com la d’estudiar la possibilitat de declarar-se insubmís en la seua aplicació en totes aquelles mesures que no impliquen un sobrecost econòmic legal per a l’Ajuntament i per a la resta de la ciutadania.

    Josep Francés considera que el referit Decret “és la manifestació acabada del pensament conservador en la matèria”, i que lluny de constituir, com proclama, un equilibri de condicions, “és l’expressió d’un nou i greu desequilibri entre empresaris i treballadors, que poc té a veure amb el foment de l’ocupació, i molt amb l’establiment d’un nou i injust marc de relacions laborals”.

    El portaveu de COMPROMÍS recorda que el propi Ministre d’Economia del Govern espanyol ha admès que el decret és “agressiu” i que  no guarda relació apreciable amb la creació o el manteniment de l’ocupació, pel que és conscientment ineficaç. “Només pretén l’abaratiment del cost del treball i la ruptura de l’equilibri en la relació laboral col·lectiva en perjudici dels treballadors. Ens afecta a tots i a totes, i per això volem fer front a esta injusta mesura des de l’àmbit local, reclamant la seua retirada, recolzant les mobilitzacions en la seua contra, i estudiant la possibilitat de no aplicar-la”, destaca Josep Francés.

    - Advertisement -
    - Advertisement -

    Últimes notícies

    Transformació educativa a Ontinyent: el CEIP Bonavista estrena millores amb un dia festiu

    🎉📚 La jornada de portes obertes del CEIP Bonavista va mostrar les noves instal·lacions gràcies a una inversió de 3.8M€
    - Advertisement -

    Mira també

    - Advertisement -