29/11/2024 - 11:17
Més

    Caixa Ontinyent analitza la proposta de modificació de la Llei de caixes d’estalvi

    Caixa Ontinyent ha donat a conéixer aquesta vesprada, a través d’un comunicat, algunes observacions respecte a la proposta, anunciada per Podem i Compromís a nivell autonòmic, de modificació de la Llei valenciana de caixes d’estalvis:

    En relació amb la proposta anunciada per a la modificació de la llei valenciana de caixes d’estalvis, consistent a ampliar la limitació de mandat a 12 anys als membres del Consell d’Administració que siguen alhora consellers generals de Caixa Ontinyent, la Comissió Executiva de Caixa Ontinyent ha acordat, en la seua sessió de hui, formular les següents observacions:

    1) La recent reforma legal del sistema financer i de les caixes d’estalvis actualitza i posa en major valor la democratització, la transparència i el relleu periòdic en els òrgans de govern. Aquestes disposicions ja han sigut arreplegades en els estatuts i reglaments de l’entitat (amb mandats de sis anys, renovacions per meitats cada tres anys, transparència en els processos electorals, i comunicació pública de les actuacions).

    2) La nova composició dels òrgans de govern (amb reducció del nombre de representants de l’Administració), la incorporació de consellers independents (que són majoria en el Consell, ostentaran la presidència de les seues comissions i tenen limitat el mandat a dotze anys), els nous requisits de capacitació per a l’exercici del càrrec, les limitacions, obligacions, deures i responsabilitats que ara se’ls exigeixen, porten implícita la regeneració democràtica i responsable del model de govern corporatiu.

    3) Els càrrecs en els òrgans de govern de Caixa Ontinyent, a diferència dels d’altres entitats financeres, tenen caràcter gratuït i només es retribueix mitjançant dietes limitades per assistència a les sessions.

    4) Limitar el mandat dels consellers generals en el Consell d’Administració (que són 4 dels 9 consellers que el composen, ja que els altres 5 són consellers independents), en tant continuaren mantenint la confiança de l’Assemblea General, resulta precisament antidemocràtic, ja que suposa prescindir de la voluntat dels propietaris de l’entitat, en aquest cas de la pròpia societat. I aquesta situació només es donaria en Caixa Ontinyent i no en altres entitats, organismes i institucions tant públics com a privats.

    5) La limitació de mandat als membres del consell d’administració consellers generals resulta incongruent i fins i tot contradictòria amb la nova legislació sobre requisits i avaluació de la idoneïtat, ja que un dels valors que es destaquen és, precisament, l’experiència en el càrrec, fins i tot amb un projecte de guia del Banc Central Europeu que preveu una experiència mínima de 10 anys per a accedir al càrrec de president.

    6) Les entitats de crèdit, que competeixen entre elles, estan subjectes a un règim de govern corporatiu en el qual es conjuguen els consellers independents (amb limitació de 12 anys en el càrrec) i consellers generals (amb renovacions subjectes a la confiança periòdica de la Junta d’accionistes o, en el cas de Caixa Ontinyent, de la seua Assemblea General). Un règim diferent per als membres del consell d’administració de Caixa Ontinyent suposaria una excepció dins de tot el sistema financer espanyol.

    7) L’estabilitat del govern corporatiu és essencial per a la viabilitat de l’Entitat, i més en un entorn tan competitiu com el financer. Resulta aconsellable disposar del major nombre possible de candidats sense prescindir de persones que, si continuaren mantenint la confiança de l’Assemblea General, podrien aportar gran valor a l’Entitat i, amb tot açò, major estabilitat.

    Font: Caixa Ontinyent

    - Advertisement -

    Últimes notícies

    El TEXTILFEST reuneix més de 300 joves per impulsar la innovació en el sector tèxtil

    Ahir, 27 de novembre, més de 300 estudiants de 4t d’ESO d’Alcoi i Ontinyent es van donar cita al...
    - Advertisement -

    Mira també

    - Advertisement -