30/04/2024 - 13:42
Més

    Ontinyent presenta les obres que reurbanitzaran el carrer Martínez Valls amb finançament de la Diputació

    Altres notícies

    L’actuació s’executarà durant cinc mesos en tres fases plantejades per minimitzar les molèsties als veïns.

    Jorge Rodríguez destaca que l’actuació genera llocs de treball, reforça un punt d’atracció comercial i avança en una ciutat per als vianants.

    Ontinyent començarà el proper 1 de febrer les obres que completaran la reurbanització del carrer Martínez Valls. Es tracta d’una actuació pressupostada en 720.000 euros, finançada per la Diputació de València a través del Pla d’Inversions Productives, de la que el Govern d’Ontinyent ha fet públics hui tota mena de detalls.

    El President de la Diputació de València i alcalde de la ciutat, Jorge Rodríguez, destacava que l’actuació, que s’executarà durant cinc mesos en tres fases plantejades per minimitzar les molèsties als veïns, “servirà per generar llocs de treball, reforçar un eix comercial que està sent punt d’atracció per veïns d’altres localitats, i seguir avançat en la creació d’una ciutat millor i més còmoda per als vianants”, manifestava.

    Jorge Rodríguez es reunia hui a primera hora amb representants dels veïns i comerciants de la zona, acompanyat pel coordinador de Política Econòmica, Pablo Úbeda, i la regidora de Comerç, Sayo Gandia; i més tard compareixia davant els mitjans acompanyat de nou per Úbeda i per la coordinadora de Territori, Rebeca Torró.

    El màxim responsable de la corporació valenciana explicava que “a l’igual que hem fet sempre a Ontinyent, a la Diputació hem apostat per les persones i no pels bancs. Els 72 milions d’euros que no s’havien gestionat pels anteriors responsables sols es podien destinar a inversions sostenibles o als bancs, i ho vam tenir clar des del primer moment, repartint-los amb criteris objectius en base a la població de cada municipi”, recordava. Al cas d’Ontinyent, la ciutat ha rebut 1’3 milions d’euros, una quantitat superior a la que la Diputació va destinar a la ciutat en tota l’anterior legislatura.

    La coordinadora de Territori, Rebeca Torró, donava detalls de l’actuació, que serà executada per una empresa local, i que es desenvoluparà en tres fases plantejades per minimitzar les molèsties als veïns. A la primera, de dos mesos, s’actuarà des de l’encreuament amb el carrer Pintor Segrelles fins José Simó Marín; a la segona, durant un mes i mig s’actuarà des de José Simó Marín fins Manuel Simó Marín, i a la tercera, també durant mes i mig, s’actuarà des de Manuel Simó Marín fins al carrer Dos de Maig. En tots els casos, s’actuarà en primera instància en una vorera i després en la confrontant, ampliant-se de dos a tres metres, passant-se a estacionar en cordó als dos costats (actualment en un s’estaciona en bateria).

    A més a més, es renovarà la xarxa d’aigua potable, es substituirà l’enllumenat per luminàries noves amb vapor de sodi, i es col·locaran 55 arbres ornamentals de l’espècie “Red Robin”, trasplantant-se les moreres en bon estat a altres espais de la ciutat, i col·locant-se banquets, papereres i tota mena de mobiliari urbà al que s’afegirà per primera volta dos mupis interactius amb cartells rotatoris.

    Rebeca Torró destacava que “va a ser una actuació molt important que anem a poder executar gràcies a la Diputació, i que compta amb moltes millores afegides com la renovació de voreres a Pintor Segrelles, entre d’altres”, assenyalava.

    A la reunió de l’alcalde i els regidors amb veïns i comerciants, estos han demanat la utilització d’un paviment diferent a l’emprat en la urbanització de Daniel Gil i el primer tram de Martínez Valls, ja que quan aquest es banya resulta relliscós. Esta petició s’atendrà, tot buscant un nou paviment d’una imatge el més semblant possible al d’estes zones.

    L’alcalde apuntava que l’acollida a la intervenció en aquest encontre “ha estat molt positiva, ja que tot i que l’actuació estava prevista al vigent Pla Estratègic d’Actuació Comercial, fruit de processos participatius, pensavem que calia replegar les impressions de totes i tots i tenir-les en compte”, manifestava. Amb 61 establiments comercials minoristes i 8.623 m2 de superfície de venda, així com amb moltes altres activitats terciàries, el carrer Martínez Valls és un dels eixos comercials més importants de la ciutat, predominant els establiments dedicats a la venda per a l’equipament personal i de la llar.

    - Advertisement -
    - Advertisement -

    Últimes notícies

    Natàlia Enguix: “Els 3’2 milions d’euros de la Diputació ja confirmats per a Ontinyent són només el principi”

    La vicepresidenta 1ª de la corporació valenciana protagonitza la rimera jornada del nou cicle de “dissabtes a la seu” d’Ens Uneix, que reunia dissabte regidors, regidores i militants d’Ontinyent i diferents municipis de La Vall d’Albaida i el Comptat
    - Advertisement -

    Mira també

    - Advertisement -