15/01/2025 - 12:43
Més

    Ontinyent augmenta en un 46% les partides destinades a despesa social respecte a 2011

    L’Ajuntament d’Ontinyent ha augmentat per quart any consecutiu les partides per a despesa social, finalitzant-se la legislatura amb un 46% més de pressupost a tal efecte que en 2011. Aquesta és una de les dades que ha presentat hui en roda de premsa la regidora de Política Social, Paula García, qui ha fet un repàs de la gestió de l’àrea als últims anys.

    García ha destacat l’esforç del consistori “per estar amb aquells que més ho necessiten”, en contraposició amb la Generalitat Valenciana, “que deu 1’4 milions en ajudes socials compromeses amb la ciutat, i que amb els seus impagaments ens força a fer esforços encara majors per atendre les necessitats de la ciutadania”, assenyalava.

    D’aquesta manera mentre en 2011 es destinaven 249.000 euros a ajudes de primera necessitat, beques socials i ajudes d’emergència, quantitat que ha anat augmentat progressivament fins als 363.000 euros que s’han contemplat per a 2015, incloent 93.000 euros en concepte de rendes socials. En conjunt, enguany Ontinyent destinarà més de 1’8 milions d’euros a subvencions a serveis socials (programes socials, personal de l’àrea, manteniment d’edificis, activitats, etc), “uns diners que ixen íntegrament de les arques municipals per atendre a les persones, que han estat la prioritat de l’acció de la regidoria i del Govern d’Ontinyent en estos anys”, destacava.

    Al seu repàs de la gestió realitzada, García recordava el manteniment del Servei d’Atenció a la Dependència; el treball per a la posada en funcionament de la Residència de Discapacitats i el manteniment dels centres i residències de la ciutat; la creació d’ordenances reguladores de l’ús d’habitatges socials municipals, del servei d’atenció domiciliària i de les subvencions a entitats sociosanitàries; la consolidació i manteniment de programes d’atenció al menor, la familia o els inmigrants tot i les reduccions de les aportacions de la Conselleria (SEAFI, AMICS, etc); o els programes d’atenció a drogodependents o altres col·lectius en risc d’exclusió social (Hort Social, programa d’Orientació i Formació Laboral, programa d’horticultura ecològica, taller de costura, etc).

    A més a més han augmentat els fons destinats a Cooperació i Solidaritat; s’ha consolidat i recuperat la Fira per la Solidaritat o les activitats de sensibilització, com ara les xerrades, el curs d’empoderament comunitari “ Creant Lligams” o les Jornades de Benestar Social.

    Altres mesures impulsades han estat la creació del Banc de Llibres; el suport didàctic i ajudes de conciliació vida familiar i laboral; l’adhesió a programes nutricionals d’atenció a la infantes, la gestió dels programes per atendre les necessitats nutricionals i socio-educatives dels menors durant l’estiu; la creació del Banc d’Aliments; la consolidació i adaptació de l’edifici de Serveis Socials o l’augment de partides per a activitats en espais com el CIM o el Centre Cívic del Llombo.

    La regidora afegia que “tot açò fent a més els màxims esforços per optimitzar, mantenir i consolidar els recursos humans amb que comptem al departament. Un conjunt de persones que han fet una gran tasca que demostra per què l’administració més propera, com és l’Ajuntament, és la més preparada per atendre aquest tipus de situacions, i per tant deu tenir un paper més important i comptar amb més suport d’altres administracions, enlloc de caminar cap a una reforma com la que planteja la nova Llei d’Administracions Locals com la que ens volen imposar, i que sense dubte seria un pas arrere en l’atenció als ciutadans i ciutadanes”, advertia.

    - Advertisement -

    Últimes notícies

    Delegació de Govern i Ontinyent Tracten les Demandes Veïnals sobre Seguretat

    La creixent preocupació pels robatoris al terme municipal L’Ajuntament d’Ontinyent, preocupat per l’augment dels robatoris al terme municipal, ha decidit...
    - Advertisement -

    Mira també

    - Advertisement -