13/07/2024 - 11:43
Més

  Els socialistes de la Vall criden a la “mobilització massiva” contra el decret 3+2 de Wert

  Altres notícies

  Els socialistes de la Vall d’Albaida han cridat a la ‘mobilització massiva’ en la vaga general convocada per aquest dimarts 24 de març per les organitzacions sindicals amb representació en la Mesa Sectorial d’Universitats, per manifestar el rebuig al model universitari 3+2 que pretén imposar el ministre Wert.

  El Secretari d’Educació dels socialistes de La Vall, Rubén Gomar, ha explicat que el Govern ha aprovat el Reial Decret 43/2015 a través del qual es modifica la distribució dels estudis universitaris de grau i de màster, amb l’oposició de tota la comunitat universitària, de la Conferència de Rectors (CRUE) i sense un autèntic debat polític, passant dels 4 cursos actuals de grau, a 3 cursos de grau + 2 de màster: “els universitaris i la ciutadania al seu conjunt tenim poderoses raons per a manifestar-nos en la vaga d’aquest dimarts, perquè la reforma que pretén imposar Wert provocarà efectes molt perniciosos i lesius. La reducció dels graus de 4 a 3 anys, a priori pot suposar un abaratiment de les matrícules, però els màsters passaran a convertir-se definitivament en quasi obligatoris per accedir al món laboral”.

  En paraules de Gomar, “ens dirigeixen cap a un sistema elitista, atès que només podran cursar estudis en màster aquells universitaris que en puguen sufragar el seu cost. Un sistema que balafia potencialitats, ja que en la pràctica no accediran als estudis superiors els universitaris més preparats i amb els majors nivells d’excel·lència, sinó aquells que el compte corrent de les seues famílies els ho permeta”, manifestava.

  - Advertisement -
  - Advertisement -

  Últimes notícies

  Més de 2000 esportistes participaran en les 24 hores esportives d’Ontinyent

  Ontinyent està ultimant els preparatius per a una nova edició de les seues 24 hores esportives, una festa multiesportiva...
  - Advertisement -

  Mira també

  - Advertisement -