Els socialistes de la Vall criden a la “mobilització massiva” contra el decret 3+2 de Wert

Els socialistes de la Vall d’Albaida han cridat a la ‘mobilització massiva’ en la vaga general convocada per aquest dimarts 24 de març per les organitzacions sindicals amb representació en la Mesa Sectorial d’Universitats, per manifestar el rebuig al model universitari 3+2 que pretén imposar el ministre Wert.

El Secretari d’Educació dels socialistes de La Vall, Rubén Gomar, ha explicat que el Govern ha aprovat el Reial Decret 43/2015 a través del qual es modifica la distribució dels estudis universitaris de grau i de màster, amb l’oposició de tota la comunitat universitària, de la Conferència de Rectors (CRUE) i sense un autèntic debat polític, passant dels 4 cursos actuals de grau, a 3 cursos de grau + 2 de màster: “els universitaris i la ciutadania al seu conjunt tenim poderoses raons per a manifestar-nos en la vaga d’aquest dimarts, perquè la reforma que pretén imposar Wert provocarà efectes molt perniciosos i lesius. La reducció dels graus de 4 a 3 anys, a priori pot suposar un abaratiment de les matrícules, però els màsters passaran a convertir-se definitivament en quasi obligatoris per accedir al món laboral”.

En paraules de Gomar, “ens dirigeixen cap a un sistema elitista, atès que només podran cursar estudis en màster aquells universitaris que en puguen sufragar el seu cost. Un sistema que balafia potencialitats, ja que en la pràctica no accediran als estudis superiors els universitaris més preparats i amb els majors nivells d’excel·lència, sinó aquells que el compte corrent de les seues famílies els ho permeta”, manifestava.

Subscriu-te al nostre canal de whatsapp

Segueix els següents pasos:

  1. Crea un contacte a la teua agenda de contactes amb el nom TVDIGITALONTINYENT i el telèfon 644 378 641
  2. Envians un missatge de whatsapp amb la paraula ALTA i el teu nom complet al contacte que has creat anteriorment
És un servei totalment gratuït

Sobre TVDigitalOntinyent

TVDigitalOntinyent
Som uns dels mitjans més complets i més actius de la Vall. Sumat a seguir-nos a les xarxes socials. Lesnoticies d'Ontinyent a Televisió Digital Ontinyent

També pot interessar-te

Compromís per Ontinyent proposa més control del trànsit i els aparcaments prop del Pou Clar

El grup municipal Compromís per Ontinyent ha proposat aquest dimarts que s’augmente el control del …