22/11/2024 - 7:25
Més

    Ontinyent s’uneix a altres 9 municipis industrials per a reactivar l’economia

    Un manifest conjunt fixa l’objectiu d’assolir 20% del PIB industrial aprofitant les ajudes de la UE i reivindica el corredor mediterrani com a eix vertebrador

    La “via europea” és clau per reactivar l’economia als municipis industrials de l’arc mediterrani. Al marc de les jornades “els eixos industrials de l’Arc mediterrani: Un debat per a la reindustrialització i la reactivació econòmica”, organitzades per l’Institut d’Economia i Empresa Ignaci Villalonga a Alcoi,  Ontinyent i altres 9 municipis d’aquest ambit, han acordat una sèrie d’accions i compromisos per reivindicar el paper de la indústria a les seues economíes i apostar pel futur d’aquest sector.

    Ontinyent, Terrassa, Sabadell, Manresa, Alcoi, Bocairent, Albaida, Cocentaina, Muro i Ibi eren els ajuntaments que signaven ahir un manifest conjunt la lectura del qual obria l’alcalde ontinyentí, Jorge Rodríguez, qui recordava que “una base industrial forta és fonamental per a la recuperació econòmica i la competitivitat en el marc d’Europa”. Al manifest, els municipis signants es fixen com a objectiu superar el 20% del PIB industrial per a les seues economies, tal com demana la Comissió Europea en el seu pla de l’horitzó 2020. Un objectiu per al qual poden ser útils vies com la cooperació entre ciutats innovadores, tal i com es va parlar esta setmana al si de la Xarxa Innpulso, a la qual s’ha incorporat Ontinyent en rebre la distinció de Ciutat de la Ciència i la Innovació per part del Ministeri d’Economia.

    Per al bon funcionament d’aquest camí europeu, els municipis que signen el manifest destaquen també que “és del tot imprescindible completar la integració de les xarxes d’informació, d’energia i de transport. Especialment, la finalització del corredor mediterrani. Apostem perquè aquest siga un eix de transport modern, àgil i eficient per a les nostres economies”, assenyalen al text, on també reivindiquen que un augment dels nivells d’inversió en recerca i innovació al camí cap un marc, l’europeu, “amb 500 milions d’habitants i una història comuna, de passat i de futur, on els nostres productes puguen arribar amb seguretat i confiança”.

    A les jornades, a les que participaven també sindicats, empresaris i associacions, es va presentar també l’informe “L’eix Mariola-Montserrat. Aproximació als eixos en xifres””. Realitzat pel professor de la Universitat d’Alacant, Lluís Català Oltra per encàrrec de l’Institut d’economia i empresa Ignasi Villalonga, que recull informació específica sobre l’evolució industrial d’aquest territori. L’informe revetla que estes comarques són les que més han patit la crisi i la desindustrialització traduïda en nivells de desocupació, però també són les que més possibilitat de creixement tenen.

    El document inclou també una sèrie de propostes entre les que es troben la demanda a l’Administració de coordinar la promoció econòmica de les comarques; la reivindicació d’un pla d’actuació específica per a l’Alcoià-El Comtat; més participació de l’Institut Tecnològic AITEX o la millora del tren Xàtiva-Ontinyent-Alcoi, entre altres.

    - Advertisement -

    Últimes notícies

    L’associació d’hostelers d’Ontinyent renova la seua imatge amb la marca “Ah!”.

    L’associació d’hostelers d’Ontinyent, AHVAL, ha donat a conèixer la seua nova imatge corporativa amb el llançament de la marca...
    - Advertisement -

    Mira també

    - Advertisement -