28/11/2024 - 20:29
Més

    L’alberg Perú tindrà capacitat per a 72 plaçes

    Ontinyent ampliarà en breu la seua oferta turística i d’oci gràcies a la recuperació del “Alberg Perú”, un edifici amb capacitat per a la pernoctació de 72 persones que el ple de l’Ajuntament ha aprovat treure a concurs perquè puga estar en marxa aquest mateix estiu. Es tracta d’un espai natural molt proper al nucli urbà, que consta d’un edifici de 735m2 de superfície útil (repartit en planta baixa , dues plantes altes i una torre) situat en un recinte de 6.800m2 amb vegetació autòctona i instal•lacions d’oci i esplai, en què es poden realitzar activitats a l’aire lliure.

    L’Alcalde d’Ontinyent, Jorge Rodríguez, que visitava l’espai acompanyat pels regidors d’Hisenda (Joan Gilabert) i Obres (Manuel Cuesta) assenyalava que “es tracta d’un pas més en l’aposta que hem fet per diversificar l’ economia i que el turisme siga un motor més d’activitat econòmica a la ciutat, que és el principal objectiu d’aquest govern des del primer dia”, destacava.

    Cal recordar en aquest sentit que, només en el primer trimestre de l’any, la ciutat ha signat un conveni amb l’Ajuntament d’Oliva per intercanviar turistes; ha inaugurat una sala d’exposicions per als “Gegants i Cabets “; un espai per a la promoció de els embotits tradicionals locals; es va a inaugurar una sala per al Museu Tèxtil de la Comunitat Valenciana; “i ara anem a comptar amb un espai d’àmplies possibilitats d’oci juvenil i familiar” , apunten des del Govern d’Ontinyent.

    El regidor d’Hisenda, Joan Gilabert, explicava que s’espera que la concessió es puga fer entre abril i maig perquè l’alberg pugui obrir-se en juny. L’empresa que resulte adjudicatària haurà d’assumir unes inversions inicials, així com satisfer un cànon anual de 2.000 euros i podrà tenir obert l’alberg durant tot l’any amb un contracte fins a l’any 2026, que podria prorrogar-se fins a un màxim de 25 anys, si el Ajuntament d’Ontinyent (que té la cessió de l’immoble per part de de la Generalitat) també amplia el període de cessió amb l’administració valenciana.

    El regidor explicava que “és un espai amb moltes possibilitats, que va ser donat al seu dia a les autoritats del règim franquista per al seu ús com a residència per a la secció femenina de la Falange, i que després de la seua cessió a l’Ajuntament ha estat recuperat i posat a punt perquè ara puga tornar a tenir ús”, assenyalava. Entre altres actuacions en aquest entorn, el consistori destinava 50.000 euros del superàvit de 2012 a dotar de llum elèctrica l’alberg, i s’ha aprovat un pla per abordar una xarxa de clavegueram en la qual s’invertiran 12.000.

    L’edifici té una capacitat per a 72 persones, amb dormitoris en la primera i segona planta. A la planta baixa hi ha els espais comuns (menjador , sala d’estar amb accés a una terrassa exterior), cuina i recepció. L’edifici està adaptat, excepte la torre, amb una sala diàfana, a la qual s’accedeix per una escala. El plec de condicions detalla que el cànon anual serà de 2.000 euros més l’IVA, a l’alça, i que l’adjudicatària haurà d’assumir una inversió inicial per equipar la cuina i el mobiliari tant de les habitacions com de les zones comunes. L’alberg podrà estar obert tots els dies de l’any, amb un mínim d’obertura de 160 dies anuals, que hauran d’incloure juliol i agost complets.

    - Advertisement -

    Últimes notícies

    El TEXTILFEST reuneix més de 300 joves per impulsar la innovació en el sector tèxtil

    Ahir, 27 de novembre, més de 300 estudiants de 4t d’ESO d’Alcoi i Ontinyent es van donar cita al...
    - Advertisement -

    Mira també

    - Advertisement -