01/05/2024 - 22:02
Més

    Els socialistes adverteixen a Puchades que no pagar la sentència Gerocleop pot portar a l’embargament dels comptes municipals

    Altres notícies

    El grup municipal socialista de Benigànim ha advertit a l’alcalde de la localitat, Juan Puchades, que “està jugant amb foc”, i que la dilació en el pagament de la sentència Gerocleop “podria dur a l’embargament dels comptes corrents municipals”. Els socialistes així ho han manifestat després que l’Alcalde es tornara a negar a contestar al plenari al voltant de la venda d’immobles contemplada als pressupostos de 2014 per pagar la sentència condemnatòria de Gerocleop. Aquesta empresa, que anava a construir una residència a Benigànim, va estar demandada unilateralment per Puchades, i va portar a una condemna a l’Ajuntament de 550.000 euros d’execució provisional de sentència, amb un cost final per a les arques municipals per damunt dels 700.000 euros, una volta afegides les costes judicials.

    Cal recordar que la sentència recorreguda és ferm des de juny de 2013, sol•licitant l’empresa i l’autoritat judicial el seu pagament, i obligant a Puchades a consignar partida pressupostaria, i advertint-lo de multa coercitiva i desafiament a l’autoritat judicial. Per a complir aquest manament judicial, Puchades va consignar en els pressupostos el pagament de 550.000 euros que tenen com a contrapartida la venda d’unes propietats immobiliàries de l’ajuntament, “d’impossible o difícil realització en la conjuntura actual”, segons explica el regidor socialista Cristòbal Barceló. Al mateix temps, apunta, “els propis membres del Govern Local del PP dubten de la seua realització, i ni tan sols s’atreveix a contestar-nos. Puchades no s’atreveix ni a valorar el tema al plenari, el que ens obliga a mantenir la impugnació del pressupost que és irrealitzable, i que comportarà més dèficit i endeutament a l’Ajuntament”, assenyala.

    Tant a l’últim plenari, com en l’anterior del 2 de gener, Barceló preguntava a Puchades “si realment creu que les vendes d’immobles que planteja als pressupostos es poden realitzar per pagar la sentència, o no és més que una estratègia judicial per diferir el pagament”. Davant d’aquesta qüestió, que va motivar que els socialistes impugnaren els pressupostos, Puchades “no sols es nega a contestar, sinó que s’encomana a la possible resolució estimatòria del Tribunal Suprem. Puchades s’encomana al Suprem, ara, després d’haver-se ficat en una aventura judicial totalment irresponsable i desproporcionada, amb motivacions únicament polítiques i malbaratant els recursos de l’ajuntament de Benigànim”.

    Els socialistes entenen que “encomanant-se al Suprem, Puchades reconeix que el que està fent és dilatant artificialment el pagament esperant una possible absolució del recurs extraordinari i desesperat presentat davant el Suprem. L’alcalde ha dit en reiterades voltes que espera una resolució satisfactòria, però a la vista de la batalla judicial plantejada per l’ajuntament, ara, un recurs de revisió té poques possibilitats, perquè les demandes inicials van ser temeràries, desproporcionades i irresponsables”, destaquen.

    - Advertisement -
    - Advertisement -

    Últimes notícies

    La Generalitat dóna llum verda a la planta solar de Castelló de Rugat amb requisits per a la conservació dels jaciments

    La Conselleria de Medi Ambient, Infraestructures i Territori ha donat l'aprovació inicial a una nova planta solar de 45...
    - Advertisement -

    Mira també

    - Advertisement -