25/11/2024 - 2:24
Més

    Ontinyent fomenta l’ús de la xarxa de sanejament al disseminat per evitar problemes de salubritat i amortitzar els nous col·lectors

    El consistori enviarà 400 cartes als veïns per informar-los dels avantatges de la connexió front alternatives “més cares econòmica i mediambientalment”

    La Regidora de Territori destaca que el disseminat no ha de plantejar-se com un problema “sinó com un dels valors col·lectius d’Ontinyent”

    Evitar problemes de salubritat i amortitzar les inversions fetes als nous col·lectors públics d’aigües residuals. Amb estos objectius el Govern d’Ontinyent va a encetar una campanya informativa entre els veïns del disseminat, que començarà amb l’enviament de vora 400 cartes a propietaris de parcel·les susceptibles de connectar-se als col·lectors construïts als últims anys al Camí de les Boles, el Camí de la Moneda i prop de la Urbanització del Pilar, on se’ls indicarà els avantatges de tenir aquest servei, els tràmits a realitzar i el cost de la connexió i del manteniment.

    rebeca torró declaració responsableLa Coordinadora de l’Àrea Municipal de Territori, Rebeca Torró, presentava hui esta campanya en una roda de premsa a la qual explicava que “el Govern d’Ontinyent vol parlar del disseminat no com un problema, sinó com un dels nostres valors col·lectius”. En aquest sentit, recentment s’ha implantat el Sistema de Localització de Vivendes del Disseminat (Sistema Landis), que permet als serveis de seguretat i emergència localitzar les parcel·les de manera ràpida i efectiva;  i ara s’enceta esta campanya per tal que els veïns de les zones amb col·lector siguen conscients dels avantatges amb que compten: “Amb l’esforç de tots poden evacuar les aigües fecals de manera controlada i deixar en el passat pous cegs i altres alternatives més cares econòmica i mediambientalment”, destacava Rebeca Torró.

    La regidora posava com exemple l’obra del Camí de la Moneda, que va tenir un cost de prop d’un milió d’euros, qüestionada per molts veïns de la ciutat, que no entenien com l’anterior Equip de Govern del Partit Popular obligava a la Generalitat a gastar-se vora un milió d’euros en fer un col·lector d’aigües fecals i un altre de pluvials al Camí de la Moneda: “Per part d’aquest Govern sempre hem dit, i no ens hem amagat, que es tractava d’una actuació que ara no tocava. Són obres que ningú no demanava i pensem que eixe milió s’haguera pogut destinar molt bé a reasfaltar íntegrament la ciutat, que mira que ens han deixat clots. Però, tot i això, com hem de ser responsables i tractar de rendibilitzar al màxim esta obra”, assenyalava Rebeca Torró.

    La regidora confirmava que una vegada calculats els costos mínims, s’ha fixat un preu de 600 euros per cada connexió al col·lector, i una tarifa de 15 euros al trimestre per al seu manteniment; igualment, explicava que els veïns que tenen aigua d’EGEVASA i que ja estan pagant la seua part de manteniment, no tindran que pagar-ho dues vegades. Tot i això, i donat que hi ha veïns que estan connectats i que encara no paguen res pel manteniment, en una segona fase de la campanya informativa s’enviarà una altra remesa de cartes per comunicar als veïns en eixa situació, que han de passar a regularitzar el pagament del manteniment per evitar recàrrecs o sancions.

    - Advertisement -

    Últimes notícies

    L’associació d’hostelers d’Ontinyent renova la seua imatge amb la marca “Ah!”.

    L’associació d’hostelers d’Ontinyent, AHVAL, ha donat a conèixer la seua nova imatge corporativa amb el llançament de la marca...
    - Advertisement -

    Mira també

    - Advertisement -