27/11/2024 - 14:47
Més

    Els contes tradicionals com a recurs didàctic a l’ensenyament

    El cicle “Innovació Educativa: Inversió de futur” ha inclòs hui també una ponencia sobre el desenvolupament de la presencia a l’aula

    Amb una conferència sobre “El cuento en la educación infantil” a càrrec de la catedràtica de la Universitat de València Pascuala Morote, s’ha iniciat hui el cicle de conferències de magisteri, que sota el títol “Innovació educativa: inversió de futur” inaugurava la primera edició de la Universitat d’Hivern d’Ontinyent.

    Aquesta iniciativa, organitzada i finançada pel Vicerectorat de Participació i Projecció Territorial de la Universitat de València i la Fundació Universitària Vall d’Albaida, ha permés que els estudiants i estudiantes de la Facultat de Magisteri del Campus d’Ontinyent de la Universitat de València, així com públic en general pogueren gaudir d’una formació complementària de qualitat en distintes vessants de la formació d’un mestre.

    Amb una nombrosa participació (al voltant d’un centenar de persones), Morote ens ha recordat el valor literari i educatiu del recurs didàctic més primari de l’ésser humà que generació rere generació, s’ha trasmés d’una manera u altra: el conte.

    Del valor educatiu del contes d’abans i de sempre en un any en què es ret homenatge al rondallista més important valencià, Enric Valor, es passava a tractar el tema de “Midfulness: desenvolupament de la presència a l’aula” com una tècnica docent que cada cop està integrant-se més en l’àmbit educatiu de tots els nivells donat els fabulosos resultats que s’hi obtenen.  De la mà de la professora del Departament de Psicologia Evolutiva i de l’Educació de la Universitat de València, Pepa Pérez Blasco, els oients van poder gaudir i experimentar pràcticament d’aquesta filosofia de vida que pretén ser una parada necessària i obligatòria al ritme vertiginós que la vida occidental ens du per centrar-se en el moment present de forma activa i reflexiva. Els estudis avalen els resultats d’aquestes tècniques quan s’empren a l’àmbit educatiu tant de l’alumnat com del professorat.

    Per finalitzar aquest cicle dedicat a l’educació, hui, el professor del Departament de Didàctica de la Llengua i la Literatura de la Universitat de València, José Ramón Insa Agustina, va tractar un tema actual de gran interés per la comunitat educativa com és “El marc comú europeu de referència per a les llengües”. Aquesta va ser una ocasió única per a tractar el tema lingüístic dins del nostre entorn més proper: la Unió Europea, i en un moment on al nostre territori els models actuals estan en període de reflexió.

    Segons ha explicat José Cantó, coordinador del cicle de conferències i membre del departament de Didàctica de les Ciències Experimentals i Socials, “ha estat una oportunitat, que esperem es convertisca en periòdica i en referent de l’àmbit educatiu d’aquestes comarques i que vol portar de la mà de la Universitat de València el coneixement i l’experiència aplicada al camp de la docència”.

    - Advertisement -

    Últimes notícies

    “L’extraordinari de la normalitat” de Carles Cerdà triomfa al Mondoc amb el Premi del Públic

    El curtmetratge documental "L’extraordinari de la normalitat", dirigit per Carles Cerdà, ha sigut guardonat amb el Premi del Públic...
    - Advertisement -

    Mira també

    - Advertisement -