valencia turisme fitur
Home > Vall d'Albaida > Bocairent > La UPV i l’Ajuntament de Bocairent signen un conveni per a fomentar l’emprendedurisme

La UPV i l’Ajuntament de Bocairent signen un conveni per a fomentar l’emprendedurisme

El rector de la Universitat Politècnica de València Francisco Mora Mas i l’alcalde de Bocairent Josep Vicent Ferre Domínguez han signat avui un conveni per a posar en marxa un programa de foment de l’emprenedoria, que es durà a terme a través de l’Escola Politècnica Superior d’Alcoi. L’acte ha comptat amb la presència de Juan Ignacio Torregrosa López, director de l’Escola, i de José Miguel Molina Port, tècnic del campus alacantí.

L’acord té per objecte establir una relació de benefici mutu en matèria de col·laboració acadèmica i cultural. Entre altres iniciatives, preveu la realització de cursos i tallers per a la promoció de la innovació i l’assessorament mutu en qüestions relacionades amb l’activitat de totes dues entitats. A més, el conveni activarà una bossa de pràctiques per a estudiants de la UPV i permetrà que puguin dur a terme visites a l’Ajuntament de Bocairent mitjançant programes de cooperació educativa.

Compromís de la UPV amb el territori
Al final de l’acte, el rector Francisco J. Mora ha declarat que “aquesta signatura obre les portes de futurs acords per a la posada en marxa de pimes i nous centres d’emprenedors. Amb tot això, volem acostar la Universitat a les poblacions de la Comunitat Valenciana a través de tots els nostres campus.”

L’acord suposa un pas més en la fructífera relació establerta entre totes dues institucions. En 2010, la UPV va inaugurar una seu universitària a Bocairent i, des de llavors, s’han desenvolupat allí regularment activitats culturals i formatives: des de xerrades de la Setmana de la Ciència fins a Jornades de Turisme d’Interior, entre altres.

En aquest sentit, Juan Ignacio Torregrosa, director de l’Escola Politècnica Superior d’Alcoi de la UPV, ha explicat que “a aquesta relació estable i duradora, volíem afegir-li una dimensió cap a l’ocupació. I és que un dels nostres objectius principals és fomentar l’emprenedoria a l’entorn de la universitat”. I ha recalcat que “el conveni és un pas important en la integració del campus amb les poblacions del seu voltant”.

Objectiu: l’emprenedoria local

Bocairent compta amb una població de 4.000 habitants. Amb un passat eminentment agrícola, en l’actualitat la localitat alacantina aspira a ser centre industrial i comercial, combinat amb el sector turístic.

Josep Vicent Ferre Domínguez ha confiat que “accions com aquesta ensenyin a les persones a prendre la iniciativa en el seu lloc de treball i que els animin a crear la seva pròpia empresa, com a alternativa al tradicional contracte per compte d’altri.”

Més de 20 anys d’experiència emprenedora

En aquest terreny, la UPV compta amb més de 20 anys d’experiència en suport a l’emprenedoria: l’any 1992 va donar llum verda a l’Institut Idees, el primer del seu tipus a Espanya que, des de llavors, ha promogut la creació de més de 400 empreses.

Ara el repte és traslladar aquesta cultura emprenedora a altres àmbits, interactuar amb institucions, empreses i professionals perquè es converteixin en impulsores de talent i noves idees. En definitiva, l’objectiu, com a institució pública al servei de la societat, és afermar el seu compromís amb el desenvolupament cultural, social i econòmic de l’entorn mitjançant el suport científic i tècnic.

Subscriu-te al nostre canal de whatsapp

Segueix els següents pasos:

  1. Crea un contacte a la teua agenda de contactes amb el nom TVDIGITALONTINYENT i el telèfon 644 378 641
  2. Envians un missatge de whatsapp amb la paraula ALTA i el teu nom complet al contacte que has creat anteriorment
És un servei totalment gratuït

Sobre TV Digital Ontinyent

TV Digital Ontinyent
Actius des de finals de 2009 treballem per fer arribar la informació d'actualitat d'Ontinyent i la Vall d'Albaida. Som uns dels mitjans més complets i més actius de la Vall. Sumat a seguir-nos a les xarxes socials.

També pot interessar-te

Bombers d’Ontinyent actuen per entregar provisions a una casa aïllada en Bocairent

El bombers del parc d’Ontinyent han activat un servei coordinat amb helicòpter de la Generalitat …