medieval2020

Bocairent inicia la restauració de l’Home de la manta

Bocairent comença aquest dilluns, 21 de maig, la restauració d’un dels seus símbols més emblemàtics com és l’escultura de l’Home de la manta forjada en ferro el 1970 pel reconegut autor aragonès José Gonzalvo. Els treballs suposen una inversió de 9.801 euros dels quals la Diputació de València sufragarà el 70% dins de la convocatòria de patrimoni moble.

L’Home de la manta està ubicat en la rotonda d’accés al nucli urbà des de la CV-81 el que el converteix “en la carta de presentació del nostre poble davant visitants i veïnat”, segons l’alcalde Josep-Vicent Ferre, “per això era convenient tornar-li el seu aspecte i la seua consistència originals a més de garantir la seua durabilitat en el temps”. D’aquesta forma, l’estendard de la tradició tèxtil de Bocairent ha anat sofrint el deteriorament propi d’estar sotmés a condicions ambientals de tot tipus durant quasi cinc dècades; així actualment presenta brutícia, repintats, descohesions entre les capes d’imprimació o acumulació d’aigua en bombolles i clivells que rebran solució amb la restauració proposada per una empresa especialitzada local.

Subscriu-te al nostre canal de whatsapp

Segueix els següents pasos:

  1. Crea un contacte a la teua agenda de contactes amb el nom TVDIGITALONTINYENT i el telèfon 644 378 641
  2. Envians un missatge de whatsapp amb la paraula ALTA i el teu nom complet al contacte que has creat anteriorment
És un servei totalment gratuït

TV Digital Ontinyent
Actius des de finals de 2009 treballem per fer arribar la informació d'actualitat d'Ontinyent i la Vall d'Albaida. Som uns dels mitjans més complets i més actius de la Vall. Sumat a seguir-nos a les xarxes socials.

També pot interessar-te

L’IEVA convoca el 13é Premi d’Investigació La Vall d’Albaida

L’Institut d’Estudis de la Vall d’Albaida ha publicat les bases del 13é Premi d’Investigació La …