Protesta ciutadana durant l’acte del president Fabra al Centre Cultural Caixa Ontinyent

Aquesta vesprada s’ha produït una protesta davant el Centre Cultural Caixa Ontinyent, coincidint amb l’acte que estava programat a les 19:30 hores, on anava a participar el President de la Generalitat, Alberto Fabra.

Cap a les 18:45 hores els manifestants s’han concentrat fora del Centre Cultural, amb pancartes, i han anat organitzant l’acte de protesta. Poc després, cap a les set de la vesprada, el president de Caixa Ontinyent, Antonio Carbonell, ha eixit de l’edifici per dialogar amb els manifestants, i segons sembla, ells han demanat entrar.

A poc a poc, han anat passant a l’interior de l’edifici, fins a congregar-se un centenar de persones al rebedor del Centre Cultural, cap a les set i deu de la vesprada. Una vegada dins, han fet sonar els xiulets i han cridat consignes de rebuig al Consorci de residus, la Planta de Residus animals de la Pobla del Duc, i altres crítiques al president Fabra. Caldria destacar, a més, que entre els manifestants es trobaven alguns representants d’Esquerra Unida d’Ontinyent, com Manuel Ruiz o Paula Garcia.

Uns minuts després, s’han presentat a l’edifici agents de la Policia Local, per evitar que es produïra algun incident, i poc després ho han fet huit agents de la Policia Nacional, que han convidat als manifestants, que continuaven al rebedor, a eixir fora de l’edifici. Els manifestants i els seus portaveus han expressat que volien fer la seua reivindicació i s’han mantingut al lloc on estaven.

Quan passaven vint minuts de les set i mitja de la vesprada, ha arribat Alberto Fabra, que ha entrat per la porta de darrere del Centre Cultural i ha entrat directament a l’acte, que se celebrava a la sala principal de l’edifici.

Allà s’han produït les intervencions del President Fabra, de l’alcalde de la ciutat, Jorge Rodríguez, del president de Caixa Ontinyent, Antonio Carbonell, i de Vicent Penadés. Tots aquests parlaments estaven emmarcats dins l’acte de celebració del 130 aniversari de la caixa d’estalvis, on el principal motiu ha sigut la presentació del nou projecte de remodelació de la seu central de la Plaça Sant Domingo d’Ontinyent.

Durant les intervencions era perfectament audible a l’interior de la sala el so de les protestes exteriors, fetes pels manifestants, que s’han mantingut al rebedor, controlats pels efectius dels cossos de seguretat.

Una vegada ha acabat l’acte, Fabra ha fet una breu valoració als mitjans de comunicació on ha criticat l’actitud dels manifestants, i ha abandonat l’edifici ràpidament. Tot seguit, els manifestants han anat abandonant el Centre Cultural de forma pacífica.

Subscriu-te al nostre canal de whatsapp

Segueix els següents pasos:

  1. Crea un contacte a la teua agenda de contactes amb el nom TVDIGITALONTINYENT i el telèfon 644 378 641
  2. Envians un missatge de whatsapp amb la paraula ALTA i el teu nom complet al contacte que has creat anteriorment
És un servei totalment gratuït

Sobre Victor Vidal

Victor Vidal
Graduat en Comunicació audiovisual per la Universitat de València i especialitzat en Direcció de cinema per l’Escola de cinema Nou Prodigi de Barcelona. Anteriorment, becari a TVE València i Agencia EFE València. És col·laborador en tasques de redacció, càmera i muntatge a Televisió Digital d’Ontinyent.

També pot interessar-te

El servei d’atenció ciutadana d’Ontinyent durant l’Estat d’Alarma finalitza amb un “excel·lent” de les persones usuàries

El servei telefònic d’atenció a la ciutadania d’Ontinyent posat en marxa per l’Ajuntament durant l’Estat …