08/12/2022 - 17:53
Més
  IniciDestacatLa XI edició dels Premis Joan Baptista Basset distingueix a Empar Granell

  La XI edició dels Premis Joan Baptista Basset distingueix a Empar Granell

  Hui, dimecres 29 d’octubre, el Casal Jaume I de la Vall d’Albaida-ACPV ha fet públics els noms de les persones guardonades amb els Premis J.B. Basset.

  Aquests premis van nàixer amb la dèria de reconèixer la tasca de moltes persones i entitats de la comarca que treballaven per causes ben diverses vinculades a la nostra llengua i la nostra cultura, al nostre territori, les nostres serres, la nostra solidaritat, el nostre patrimoni, la nostra manera d’entendre el món. Aquesta era i és una realitat social i cultural que mereix un gest en positiu d’encoratjament i d’agraïment per la feina feta i els projectes en ment.

  En aquesta onzena edició, les persones i l’entitat guardonades amb els XI Premis Joan Baptista Basset són:

  CARME DOMÉNECH BOSCÀ

  Premi Joan Baptista Basset a la trajectòria en el món associatiu

  SALVADOR MOLLÀ

  Premi Joan Baptista Basset a la trajectòria artística

  ASSOCIACIÓ D’AMICS I AMIGUES DEL POBLE SAHARIÀ DE LA VALL D’ALBAIDA

  Premi Joan Baptista Basset a l’entitat compromesa amb l’alliberament dels pobles

  Carme Doménech és i ha sigut una gran dinamitzadora social en l’àmbit associatiu ja que ha participat de totes les maneres possibles en moltes associacions de la comarca (AFAB, IEVA, Covalba, Més que dones, Cardaors…) És a més, una mestra que ha apostat per la integració lingüística al centre on treballa actualment i sempre ha estat al costat de l’escola pública. També ha participat en el món polític a l’ajuntament del seu poble, Bocairent.

  Salvador Mollà és un artista ontinyentí que ha apostat per un art d’avantguarda des dels seus inicis. Ha fet de la seua vivenda i el seu espai de treball un punt atractiu turístic al bell mig del riu Clariano. Ha sigut el precursor de la creació de l’espai museístic de Manduca (personatge ontinyentí). A més, destaca per la seua col·laboració en diversos moviments socials i culturals de la comarca.

  L’Associació d’Amics i Amigues del Poble Saharià de la Vall d’Albaida celebra enguany el seu 20é aniversari. Des dels seus inicis ha portat endavant dues campanyes a la comarca que han destacat per la seua alta implicació del teixit social valldalbaidí. Es tracta del programa de Vacances en Pau, en el qual famílies de diversos municipis acullen durant els mesos d’estiu xiquets i xiquetes provinents dels campaments de refugiats del Sàhara. Amb la recollida d’arròs, oli i sucre, el col·lectiu ha portat a terme la companya Caravana per la Pau, a través de la qual s’envien aliments als campaments sahrauís, alhora que sensibilitza la població de la comarca amb la causa. L’entitat té com objectiu final la llibertat del poble saharià.

  Aquests premis s’entregaran a la gala-sopar que tindrà lloc el divendres 14 de novembre a la Fundació Salvador Mollà (Carril s/n. Ontinyent). L’assocació estatal Indic15, mitjançant diverses persones voluntàries faran el sopar benèfic de la gala; el preu del qual serà de 12 € (10€ per als socis i sòcies d’ACPV i la Fundació Salvador Mollà). Després del sopar, hi haurà diverses actuacions performàtiques i musicals, així com una Jam Session (espai de participació lliure).

  En aquesta edició el guardó serà una escultura de l’artista premiat Salvador Mollà, qui s’ha ofert a crear-lo.

  DISTINCIÓ EMPAR GRANELL

  Una cita ja indispensable en aquesta festa és l’entrega de la Distinció Empar Granell 2014, que enguany ha estat atorgada al CEIP LLUÍS VIVES, d’Ontinyent. Aquesta escola va acollir l’arribada de la Flama del Correllengua i el Gegant del Rei En Jaume I el passat 8 d’octubre. El centre va preparar diverses activitats per la diada del 9 d’Octubre entre les quals s’hi trobava el Correllengua.

  Aquesta distinció va nàixer amb una doble finalitat. D’una banda recordar anys rere any la persona d’Empar Granell i Tormos, mestra d’infantil la qual va dedicar el seu esforç a la defensa de l’ensenyament públic en valencià. Per aquesta tasca va rebre el Premi Joan Baptista Basset el 2007 a la trajectòria en Defensa de la Llengua i la Cultura. D’altra banda, la Distinció Empar Granell vol reconèixer la tasca d’aquelles persones, entitats i/o centres educatius que participen més activament en la celebració de la data del 9 d’Octubre i el correllengua de cada edició, fent-lo possible en la seua dimensió més reivindicativa i festiva. La Distinció pretén premiar la dedicació, la implicació, l’originalitat, el treball al voltant dels objectius del correllengua, el recolzament per a la viabilitat de l’arribada de la flama, l’ajuda per a la difusió de l’activitat i la participació activa.

  Redacció TVDO
  Redacció TVDOhttp://www.tvdigitalontinyent.com
  Actius des de finals de 2009 treballem per fer arribar la informació d'actualitat d'Ontinyent i la Vall d'Albaida. Som uns dels mitjans més complets i més actius de la Vall. Sumat a seguir-nos a les xarxes socials. Periodic d'Ontinyent i la Vall d'Albaida Digital

  El més llegit