La UPCCA alerta de la permissivitat social en el consum d’alcohol entre adolescents

Els tècnics de la Unitat de Prevenció Comunitària en Conductes Addictives de la Vall d’Albaida, Loreto Belda i Alfons Soler alerten sobre la necessitat d’incrementar la percepció de risc de l’alcohol «sobre tot sobre els consums: l’interval de normalitat és massa ampli, la societat és molt permissiva en general respecte dels consums. No ens podem quedar parats mentre la societat considera “normal” la borratxera d’un adolescent o el consum habitual de cànnabis».

GuanyadorPer això, després de cinc anys de dedicar el concurs de cartells a la prevenció del consum de tabac, enguany s’ha dedicat a l’alcohol. Els guanyadors han estat Àlvar Ferri i José Sanz del CEIP Carmelo Ripoll d’Ontinyent que rebran un lot escolar. A més, el seu cartell s’utilitzarà en la campanya de prevenció d’alcohol que es durà a terme el mes de novembre amb motiu del Dia Mundial Sense Alcohol que es commemora el 15 d’eixe mes. Com argumenten Loreto Belda i Alfons Soler, tècnics d’esta Unitat, «l’alcohol és la substància que més hem de tenir en compte a l’hora de treballar amb joves. És la més consumida i la que entenen més llunyana als problemes d’addicció. L’associen completament al temps d’oci i a més la consumeixen amb un patró especialment perillós: molta quantitat i de manera concentrada, buscant en moltes ocasions els efectes de la intoxicació aguda».

Les xifres de consum a la comarca que maneja la UPCCA assenyalen els 13 anys com l’edat mitjana d’inici tant al consum d’alcohol com del tabac, una edat molt baixa que comporta riscos evidents ja que quan més prompte comencen els consums, més prompte ho fan els problemes. Cal tindre en compte, a més, estes substàncies afecten més en uns físics en plena formació i maduració. La campanya de novembre està precedida per les activitats de prevenció de conductes addictives en l’àmbit escolar amb l’alumnat de sisé que s’ha realitzat al llarg del curs 2015-2016 en la qual s’han programat i realitzat 40 xarrades amb alumnes d’entre 11 i 12 anys, on l’alcohol i el tabac eren les substàncies principals a tractar, però que s’han aprofitat per a reflexionar sobre altres conductes que també poden ser problemàtiques com són l’ús inadequat de mòbils, videojocs, tablets o Internet.

Subscriu-te al nostre canal de whatsapp

Segueix els següents pasos:

  1. Crea un contacte a la teua agenda de contactes amb el nom TVDIGITALONTINYENT i el telèfon 644 378 641
  2. Envians un missatge de whatsapp amb la paraula ALTA i el teu nom complet al contacte que has creat anteriorment
És un servei totalment gratuït

Sobre TV Digital Ontinyent

TV Digital Ontinyent
Actius des de finals de 2009 treballem per fer arribar la informació d'actualitat d'Ontinyent i la Vall d'Albaida. Som uns dels mitjans més complets i més actius de la Vall. Sumat a seguir-nos a les xarxes socials.

També pot interessar-te

El servei d’atenció ciutadana d’Ontinyent durant l’Estat d’Alarma finalitza amb un “excel·lent” de les persones usuàries

El servei telefònic d’atenció a la ciutadania d’Ontinyent posat en marxa per l’Ajuntament durant l’Estat …