728x90px covid-aj-onti-01

Detinguts a Ontinyent per frau a la Seguretat Social

Un total de 75 persones han sigut detingudes a les localitats d’ Alzira, Torrent, Sagunt, Ontinyent, Cullera, Aldaia, Carcaixent, Alcàsser, Sueca i Pobla de Vallbona, i la Vila Joiosa, per estar realitzant contractes de treball falsos i altres irregularitats per obtenir, de manera fraudulenta, subsidis per desocupació, permisos de residència, i estafes mitjançant compres a crèdit.

Avui, els agents de la Policia Nacional junt amb els agents de la Guàrdia Civil, han desarticulat un fals entramat empresarial que defraudava a la Seguretat Social, que s’estima que ha pogut defraudar al voltant de 400.000€. En aquest sentit, la Direcció General de la Guàrdia Civil, els detinguts realitzaven contractes de treball falsos i altres irregularitats per obtenir de manera fraudulenta, subsidis per desocupació, permisos de residència i estafes amb compres per targeta de crèdit.

Segons les fonts policials, l’entramat estava format per vuit empreses falses, que suposadament, estaven dedicades a la construcció, encara que no tenien cap activitat real, i per tant, no existia una relació laboral efectiva amb els treballadors contractes.

Els empresaris de les falses empreses, captaven sobretot a ciutadans estrangers en situació econòmica precària, per oferir-los contractes de treball falsos a canvi de diferents quantitats de diners, que posteriorment s’utilitzaven per accedir a prestacions i subsidis per desocupació, renovar els permisos de residència, tenir accés a la Seguretat Social, l’accés a la jubilació o la maternitat, són alguns exemples.

Els empresaris se’ls acusa d’estar implicats en diferents graus i delictes com falsedat documental, estafa, defraudació a la Seguretat Social i pertinença a organització criminal. Així, es comptabilitzen a altres 80 persones relacionades amb aquests fets, sumant un total de 155 persones implicades, entre les quals figuren homes i dones entre 24 i 55 anys, majoritàriament d’origen armeni, letons, estonis, búlgars, peruans i espanyols.

Subscriu-te al nostre canal de whatsapp

Segueix els següents pasos:

  1. Crea un contacte a la teua agenda de contactes amb el nom TVDIGITALONTINYENT i el telèfon 644 378 641
  2. Envians un missatge de whatsapp amb la paraula ALTA i el teu nom complet al contacte que has creat anteriorment
És un servei totalment gratuït

TV Digital Ontinyent
Actius des de finals de 2009 treballem per fer arribar la informació d'actualitat d'Ontinyent i la Vall d'Albaida. Som uns dels mitjans més complets i més actius de la Vall. Sumat a seguir-nos a les xarxes socials.

També pot interessar-te

El servei d’atenció d’Ontinyent supera les 430 intervencions

El servei d’atenció a la gent gran o amb mobilitat reduïda posat en marxa per …