19/03/2024 - 10:24
Més

    Nico Calabuig: “Treballarem més i millor per Ontinyent amb un equip competent, il·lusionat i propositiu”

    Altres notícies

    La candidatura “Ontinyent: un Compromís necessari, un riu de possibilitats” fa públiques les línies prioritàries per fomentar l’economia local que guiaran el treball de Compromís en les eleccions municipals del 2019 en cas que resulte guanyadora a les primàries que previsiblement celebrarà la coalició per escollir les persones que encapçalaran la candidatura a l’Ajuntament d’Ontinyent. 

    En paraules de Nico Calabuig, aspirant a candidat a l’Alcaldia d’Ontinyent, “El nostre objectiu principal és aconseguir fer realitat el projecte que nosaltres representem amb el suport de la ciutadania d’Ontinyent. Un projecte sòlid per un futur més pròsper, just, sostenible i participatiu per a Ontinyent i la seua gent.” Calabuig destaca el valor del seu equip: “Som gent jove i gent major. Un equip divers de gent competent carregada d’il·lusió i propostes per treballar més i millor per la nostra ciutat. Ens uneix l’entusiasme per construir un Ontinyent des del realisme i la voluntat de millora permanent”. 

    Així doncs, des d’aquesta candidatura aposten per afrontar la situació econòmica de la ciutat: “a Ontinyent encara hi ha més de 3.000 persones que volen treballar i no poden, de les quals quasi dos terços són dones. Això suposa que la suposada ‘recuperació’ encara no ha entrat per les portes de moltes cases”. En eixe sentit, proposen l’agilització de tràmits com les llicències d’activitat per a la implantació de noves activitats econòmiques i la consolidació de les existents actualment, aprofundir en l’impuls del comerç local i ajudes a l’exportació industrial, incrementar la relació entre els sectors productius i la Universitat per impulsar la innovació i especialització, construir un model turístic atractiu i sostenible basat en experiències de qualitat en l’àmbit patrimonial, gastronòmic, natural i cultural, estudiar la creació d’escoles d’artesania o nous graus FP relacionats amb la gastronomia i agricultura autòctona. 

    En eixe sentit, consideren “un imperatiu democràtic” implementar totes aquestes polítiques públiques “amb perspectiva de gènere, ja que les elevades dades de feminització de l’atur laboral requereixen d’una acció decidida”. Així mateix, creuen molt important “la confecció d’un Pla de Joventut real, rigorós i participatiu, que tinga en compte les mancances de la joventut ontinyentina en matèria de perspectives laborals i servisca per posar-hi remei”.

    A més, pel que fa a les condicions urbanístiques i els serveis disponibles en la ciutat, Calabuig incideix: “Governe qui governe a Madrid, hem de lluitar per aconseguir tots els serveis necessaris per a la capital de la Vall d’Albaida: necessitem la Delegació d’Hisenda i la Tresoreria de la Seguretat Social, perquè la ciutadania no s’haja de seguir desplaçant a altres poblacions per poder realitzar gestions bàsiques”. De la mateixa manera, destaca el cas del tren: “la reivindicació de la modernització integral de la línia de tren Xàtiva-Ontinyent-Alcoi és fonamental per a nosaltres. Duem massa anys de promeses incomplides i cal instar el Govern d’Espanya a invertir allò que ens correspon per connectar millor la nostra ciutat amb la resta de municipis de les nostres comarques i, per suposat, amb València. Una millor connexió via transport sostenible suposarà reduir emissions CO2 i també contribuirà a frenar el despoblament”.  

    Per últim, des de la candidatura “Ontinyent: un Compromís necessari, un riu de possibilitats” anuncien “l’aposta per seguir millorant urbanísticament les àrees industrials de la ciutat creant espais més atractius per a la implantació de noves activitats, tal i com s’ha fet esta legislatura gràcies als recursos de la Conselleria d’Economia gestionada per Compromís” i conclouen: “si aconseguim fer realitat les diverses mesures directes de foment de l’economia productiva, igualarem la inversió municipal en promoció econòmica amb la mitjana autonòmica i estatal, ja que els darrers anys la inversió per millorar l’economia local ha estat per davall d’aquesta xifra”. 

    - Advertisement -
    - Advertisement -

    Últimes notícies

    Ontinyent amplia els espais verds fins arribar als 146 amb una superfície de 635.000 m2

    L’Ajuntament trau a licitació el nou plec de manteniment de parcs i jardins que donarà cobertura a les noves necessitats en esta matèria
    - Advertisement -

    Mira també

    - Advertisement -