Miquel Soler alerta a Benigànim “la reforma educativa de Wert està caducà”

L’avantprojecte de llei educativa (LOMQE) plantejada pel Ministre José Ignacio Wert (PP) conté alguns aspectes “que ens tornarien a nivells anteriors a l’última reforma educativa que es va fer en l’any 1970 al franquisme”. Així ho va dir a Benigànim el Secretari d’Educació del PSPV-PSOE, Miquel Soler, al transcurs de la taula rodona “Retallades i Política Educativa” organitzada per l’agrupació socialista de la localitat, a la qual acudien més de mig centenar de persones el passat divendres.

En concret, Soler explicava que plantejaments com les revàlides en primària i secundària, o el foment de la religió, l’avantprojecte de Wert “ens faria retrocedir a nivells anteriors a la reforma que el ministre franquista José Luis Villar va fer a l’any 1970 amb la Ley General de Educación y Financiamiento de la Reforma Educativa. Podem dir que la proposta del PP està cadudaca fins i tot per al franquisme”, assenyalava. Miquel Soler va fer a la seua intervenció un anàlisi de com estan afectant la política de retallades impulsada pel Partit Popular al sistema educatiu valencià, “una situació que sols podrem canviar sent conscients tots i totes del que està passant i donar-li la volta a les pròximes eleccions”. Soler apuntava que “tots hem d’eixir al carrer i frenar la llei”, però incidint en que en aquests moment “hi ha un excés de mobilitzacions que poden perjudicar al moviment de protesta, el que cal és unir esforços en mobilitzacions massives”.lluisagallegobeniganim

La portaveu del PSPV de Benigànim, Lluïsa Gallego, també professora a l’IES Sanchis Guarner de Castelló de Rugat, també va intervindre a la taula rodona per a explicar com afecten les retallades a l’ensenyament: “el fet que les ratios (nombre d’alumnes per aula) haja augmentat o que s’hagen eliminat reforços i desdobles són aspectes que afecten, i molt, a alumnes i professorat”.

Els sindicalista Quique Marin Real (STE-PV) va reclamar una major mobilització ciutadana com un dels factors que han de marcar la diferència en defensa d’una educació pública i de qualitat; mentre que Carlos Domínguez (CCOO-PV) va qualificar la LOMQE com “una llei mercantilista, reaccionària i segregadora, l’agressió més forta a l’escola pública i al valencià des de l’inici de la democràcia. A més és també una llei classista que, si va endavant, dificultarà l’accés als estudis per part de les classes socials més desfavorides i l’única cosa que persigue és el desmantellament de l’educació pública i la privatització de l’ensenyament,

Quant al Secretari d’Educació del PSPV de La Vall d’Albaida, Rubén Gomar va denunciar que el PP està desmantellant l’estat del benestar en totes les seues branques: “Retallen a la sanitat, a les pensions, a les polítiques socials i especialment estan retallant sense mirament a l’educació, el que ens sembla gravíssim perquè sense persones formades no tenim futur com a societat”, alertava.

Subscriu-te al nostre canal de whatsapp

Segueix els següents pasos:

  1. Crea un contacte a la teua agenda de contactes amb el nom TVDIGITALONTINYENT i el telèfon 644 378 641
  2. Envians un missatge de whatsapp amb la paraula ALTA i el teu nom complet al contacte que has creat anteriorment
És un servei totalment gratuït

Sobre TV Digital Ontinyent

TV Digital Ontinyent
Actius des de finals de 2009 treballem per fer arribar la informació d'actualitat d'Ontinyent i la Vall d'Albaida. Som uns dels mitjans més complets i més actius de la Vall. Sumat a seguir-nos a les xarxes socials.

També pot interessar-te

Esquerra Unida d’Ontinyent pregunta al Govern Central per el tancament de l’estafeta de venda de billets

Esquerra Unida d’Ontinyent per la diputada de Unidas Podemos, Roser Maestro, ha preguntat i les …