23/04/2024 - 10:41
Més

    La Vall Ens Uneix vol aprofitar els atractius del Clariano com a producte turístic

    Altres notícies

    “Volem que siga més fàcil passejar i disfrutar del gran espai natural que tenim al centre de la ciutat i, al mateix temps, potenciar-lo per atraure visitants. En aquest sentit, el projecte Riu Viu permetrà aprofitar els atractius del Clariano com a producte turístic”. Així ho explicava l’alcalde d’Ontinyent i cap de llista de La Vall Ens Uneix a les eleccions municipals, Jorge Rodriguez, en la reunió que mantenia aquest matí amb representants de l’Associació Veïnal del barri de La Vila.

    Jorge Rodríguez, que acudia a l’encontre acompanyat de membres de la seua candidatura, presentava les novetats previstes al marc del projecte “Riu Viu” per a la propera legislatura, entre elles la nova ruta “Entre Ponts” o la recuperació patrimonial del Pont Vell i el Molí Descals i els nous avanços per fer realitat el Museu Textil. “Riu Viu ens un projecte il·lusionant que ens permetrà generar nous espais de convivència, reclams paisajístics i turístics i que en definitiva el riu no separe el poble sinó que l’únisca”, assenyalava l’alcalde.

    Així, Jorge Rodríguez apuntava que “el que pretenem és unir l’esplanada de Tortosa i Delgado amb el Molí Descals i el Parc de la Paduana, conformant un espai per a vianants que permetrà a més posar en marxa noves rutes turístiques. A la que ja vam presentar de Ontinyent Subterrani pel refugi civil que té eixida al Pont Vell, afegirem altre nou recorregut, que es dirà Ontinyent Entre Ponts, i que permetrà fer un relat del creixement i evolució de la ciutat a través de la visita als ponts i el seu entorn”.

    Esta nova ruta vinculada als ponts començarà al Pont de les Carmelites, passant pel Pont Vell (del que va a continuar-se la rehabilitació) i arribant al Pont de la Paduana, on es compta amb altre element patrimonial de primera Magnitud com el recentment adquirit Molí Descals, a pocs metres del futur Museu del Tèxtil Valencià en el que s’està treballant i a l’entorn del nou parc de Paduana que està finalitzant-se. “Apostar per Riu Viu és apostar perquè la ciutadania visca millor, comptant amb nous llocs de convivència i espais saludables, i que a més a més comptem amb nous reclams turístics, perquè el turisme ha de ser cada volta un motor més de diversificació i impuls a l’economia local”, manifestava.

    L’alcalde aprofitava l’encontre amb el veïnat per repassar les actuacions executades en l’última legislatura que han suposat una inversió de més de 1’5 milions d’euros amb intervencions com les fases II i III de la reurbanització del barri, a més de l’impuls donat a la rehabilitació d’habitatges a través dels programes ARRU i Ontinyent Rehabilita; o les actuacions executades al marc del Pla de Sanejament Urbà i Conservació d’Edificis del Nucli Històric per millorar la seguretat i esponjar el barri, entre d’altres.

    El candidat de La Vall Ens Uneix també recordava que de cara a la propera legislatura es va a invertir més de 4’5 milions d’euros al barri, en comptar amb els 3 milions d’euros guanyats a la Generalitat per la sentència judicial de l’IVVSA, i que serviran per a actuar al tram entre l’accés a La Vila des de la Plaça Major fins la paral·lela del carrer Roses; i també amb els  1’4 milions d’Euros del projecte de restauració de la Muralla Nord i millora d’accessibilitat al barri que s’executarà comptant amb fons del 1’5% Cultural del Govern d’Espanya. A més a més, per tal de revitalitzar el barri, es seguirà complementant les intervencions urbanístiques amb la potenciació d’activitats culturals i d’oci al mateix “perquè a més de millorar la imatge i l’habitabilitat, és important dotar el barri de vida”, destacava.

    - Advertisement -
    - Advertisement -

    Últimes notícies

    Malena Alterio penja el “no hi ha entrades” al Teatre Echegaray d’Ontinyent

    La representació d’espectacle “Los amigos de ellos dos” junt a David Llorente esgota la venda online i sols resten 30 entrades de venda exclusiva en taquilla
    - Advertisement -

    Mira també

    - Advertisement -