28/03/2024 - 15:00
Més

    Helena Gandia i Josep M. Andrés se sumen a Compromís per Ontinyent

    Altres notícies

    Després d’uns dels processos de primàries més oberts i democràtics fet mai a Ontinyent i del nombrós acte de llançament de la precampanya al Teatre Echegaray amb Mónica Oltra, Joan Baldoví, Fran Ferri i Nico Calabuig, continuen sumant-se noves incorporacions a la candidatura municipal de Compromís per Ontinyent com són la de la comare de l’Hospital d’Ontinyent Helena Gandia Galbis i el mestre del CEIP Martínez Valls Josep Manel Andrés Timor. 

    Per al col·lectiu ontinyentí és molt important afegir a persones externes al partit i han volgut destacar que “es tracta de perfils independents, vinculats al teixit associatiu de la ciutat que se sumen al projecte de Compromís per Ontinyent, i què amb la seua adhesió, mostren la seua voluntat de manifestar i ajudar a liderar un nou impuls a les polítiques de progrés que necessita Ontinyent”. Convé que recordar que la llista de Compromís és l’única llista municipal en què els llocs d’eixida són fruit d’un procés de primàries obertes a la ciutadania.

    En paraules de Nico Calabuig, tant Helena Gandia com Josep Manel Andrés, “són dues persones implicades en dos pilars fonamentals de la nostra societat, com són la sanitat i l’educació pública, que volen sumar-se al projecte de ciutat de la nostra candidatura, aportar el seu granet de sorra i mostrar que és un projecte ben viu, intergeneracional, plural i creïble per a fer d’Ontinyent un lloc encara millor per a viure.”

    En les seues declaracions, Helena Gandia destacava que “participar en aquest projecte em fa sentir il·lusió per poder treballar per al meu poble i aportar de la meua experiència per millorar l’atenció sociosanitària tant de xiquets, dones, com gent major.”

    Per la seua banda, Josep Manel Andrés ha afirmat que “he decidit a participar en aquest projecte per una responsabilitat democràtica, per un compromís amb el meu poble i perquè vull formar part d’un equip de persones on es combina l’experiència, la veterania, la il·lusió i la frescor del jovent en la transformació de la societat, per fer un poble més habitable i lliure d’injustícies i ple de persones.”

    Helena Gandia Galbis

    Helena Gandia Galbis és infermera, comare i mare de dos fills. Ha treballat a diversos hospitals de les comarques centrals en diverses àrees.

    Paral·lela a la seua trajectòria professional, la seua formació ha estat diversa (nutrició i diabetis, investigació en infermeria, cures pal·liatives, oncologia…).

    Des de 2004, any en què va aprovar l’especialitat d’infermeria obstètrica-ginecològica, ha treballat com a comare a Xàtiva, Alcoi i Ontinyent, la seua ciutat, on ha desenvolupat la seua tasca al centre de salut, fins el moment present, en què acaba d’incorporar-se al paritori de l’Hospital d’Ontinyent. 

    Ha iniciat i acompanyat el taller de lactància al Centre de Salut. Així mateix, ha estat col·laboradora com a formadora i facilitadora als Espais Familiars de l’Ajuntament d’Ontinyent i a l’Escola de Mares organitzada per Serveis Socials. D’altra banda, participa de forma voluntària a diverses escoles de la localitat fent xerrades i tallers sobre gestació, part, lactància i sexualitat; així com al col·lectiu Ames de Casa. 

    A Agullent també ha col·laborat ocasionalment amb la Regidoria de la Dona impartint xarrades sobre el seu àmbit professional.

    És sòcia de Lligam i Amamanta. Entitats vinculades a temàtiques sobre les quals s’ha format, com ara l’estratègia nacional sobre el part normal, cures al nadó, canvi del paradigma de l’assistència al part, acompanyament com a comare en parts a casa i temes de bioètica. També és membre fundadora de l’Ecoxarxa Séquia Mare. 

    Així mateix, va ser guardonada amb el Premi 8 de Març que atorga l’Ajuntament d’Ontinyent  l’any 2017 en reconeixement a la seua tasca com a comare i el seu activisme en el camp de l’embaràs, el part, l’alletament i la criança humanitzades, així com de suport a les dones en aquest moment vital tan significatiu.

    Josep Manel Andrés i Timor

    Josep Manuel Andrés Timor és mestre amb més de 35 anys d’experiència. Ha treballat a diverses escoles del País Valencià a municipis com Alzira, Sagunt, Villena, Callosa de Segura i a Ontinyent al CEIP Lluís Vives, i actualment al CEIP Martínez Valls, del qual també va estar director.

    Les seues inquietuds l’han portat a formar part de diversos col·lectius de renovació pedagògica, destacant el Grup Balarma i el Grup Renovació. És membre fundador de la Coordinadora de la Vall d’Albaida per la defensa i ús del valencià, de la qual n’ha estat president.

    Durant més de 20 anys ha estat membre del Consell Escolar d’Ontinyent en representació del sector del professorat pel sindicat STEPV.  També ha estat permanent sindical i membre de la Junta de Personal Docent Públic no Universitari de València. Ha format part com delegat de Prevenció per l’STEPV al Comitè de Seguretat i Salut Laboral del Personal Docent  Públic no Universitari de València.

    Així mateix, ha participat activament en diversos col·lectius i associacions per tal de reivindicar i defensar els serveis públics, el medi ambient i la llengua i cultura del nostre País.

    - Advertisement -
    - Advertisement -

    Últimes notícies

    Ontinyent torna a demanar al Ministeri la declaració d’Interès Turístic Internacional per als Moros i Cristians

    El ple aprova per unanimitat l’emissió d’una nova sol·licitud a la Secretaria d’Estat de Turisme una volta ampliada i actualitzada la documentació justificativa
    - Advertisement -

    Mira també

    - Advertisement -