19/03/2024 - 3:50
Més

    El secretari general de l’IVAJ explica la nova llei de Joventut a la Vall d’Albaida

    Altres notícies

    El secretari general de l’Institut Valencià de la Joventut (IVAJ), Jesús Martí, va explicar ahir a la seu de la Mancomunitat la nova llei de Polítiques Integrals de Joventut davant el president de la Mancomunitat, Vicent Gomar, la tècnica de joventut comarcal, així com representants dels ajuntaments d’Albaida, Aielo de Malferit, Bèlgida, Bocairent, Fontanars, la Pobla del Duc, Ontinyent i Salem. I és que, com valora Gomar, «un dels punts més destacats de la nova llei és la Xarxa Jove que concreta la implicació de les entitats locals i permet unir els recursos i el treball dels distints agents». A més, els plans territorials podran ser municipals o supramunicipals, amb la qual cosa les mancomunitats podran elaborar-los d’acord en interlocució amb els joves i els consells locals de la joventut existents.

    Les Corts van aprovar la llei per unanimitat, la qual cosa garantix el seu desenvolupament més enllà de la legislatura amb l’objectiu que els i les joves puguen definir i construir el sei projecte vital, individual i col·lectiu en igualtat d’oportunitats mitjançant una sèrie d’accions que atenguen la diversitat social, econòmica i cultural valenciana.

    Martí va recordar també els recursos i servicisi que oferix l’IVAJ com ara les xarxes d’informació i animació juvenil, d’oci educatiu, d’albergs juvenils o les escoles d’animació juvenil, el carnet jove i el servici d’assessorament i recursos tècnics per a municipis. A més, va avançar les pròximes línies de subvenció per al desenvolupament de programes de joventut, adquisició d’equipament en tecnologia de la informació i la comunicació, o ajudes de col·laboració per a desenvolupar, integrar i coordinar més eficientment les polítiques públiques que incidisquen en la població jove.

    - Advertisement -
    - Advertisement -

    Últimes notícies

    Ontinyent amplia els espais verds fins arribar als 146 amb una superfície de 635.000 m2

    L’Ajuntament trau a licitació el nou plec de manteniment de parcs i jardins que donarà cobertura a les noves necessitats en esta matèria
    - Advertisement -

    Mira també

    - Advertisement -