21/06/2024 - 0:00
Més

  Les noves pujades de l’energia són “un còctel enverinat de Rajoy contra la indústria valenciana”

  Altres notícies

  El Secretari d’Indústria del PSPV-PSOE, Jorge Rodríguez, ha advertit hui que les noves taxes que el Govern espanyol té previst aplicar al gas natural, unit als continus increments dels preus de l’electricitat i els carburants són “un còctel enverinat de Rajoy” contra la indústria valenciana, i es especialment dolent per a sectors de taulell i el tèxtil. Rodríguez, en aquest sentit, entén perfectament la sensació “d’abandó i burla permanent” que senten els empresaris i els treballadors de la indústria valenciana per part del Consell d’Alberto Fabra: “Els valencians som els que més cars paguem la gasolina i el gasoil, i ara ens anuncien noves taxes al gas natural després de disparar-se el rebut de la llum, sense que ningú del PP valencià alce la veu per dir-li Rajoy que ja està bé de intentar enfonsar la nostra economia”, ha criticat el responsable d’Indústria del PSPV-PSOE.

  Jorge Rodríguez, a este respecte, ha mostrat el seu “total recolzament” a les reivindicacions plantejades des del sector tèxtil i ceràmic davant el Govern de Rajoy. Cal recordar que als últims dies, tant el Consell Intertèxtil Espanyol (CIE), com l’Associació d’Empresaris Tèxtils de la Comunitat Valenciana (ATEVAL), han criticat les últimes mesures econòmiques aprovades pel Govern espanyol, perquè consideren que tindran un efecte “molt negatiu sobre el consum”. Cal apuntar que des de la patronal tèxtil es destaca que l’augment dels impostos sobre el gas natural -que va plantejar en agost el Ministre d’Indústria, Energia i Turisme, José Manuel Soria- podria afectar greument a les plantes d’acabats de estes empreses, que s’abasteixen en gran mesura d’aquesta font energètica.

  Els empresaris del tèxtil adverteixen, a més, que la pujada de l’IVA suposarà un obstacle per a les vendes, alhora que reclamen actuacions urgents perquè el finançament arribe a les empreses. Segons el Secretari d’Indústria dels socialistes valencians, “si a aquest panorama li afegim la previsible pujada de les taxes de l’energia, la combinació és letal per a les nostres empreses del sector”.

  Jorge Rodríguez lamenta que quan les empreses tèxtils valencianes començaven a reconduir la situació sorgida dels efectes de la crisi global i del nou context del sector després de la irrupció dels mercats asiàtics, i després d’estar durant anys “lluitant contra els elements”, ara “resulta que els supervivents es troben amb què és el seu propi Govern el qui els aboca de nou al cor de la tempesta. L’executiu central deu escoltar per una volta als demés i remar en la mateixa direcció que aquells que generen activitat econòmica”, concloïa el Secretari d’Indústria dels socialistes valencians.

  - Advertisement -
  - Advertisement -

  Últimes notícies

  Pepe Serna revalidat com a president d’ATEVAL per a una nova etapa de creixement

  En un acte ple de representants del món polític, empresarial i acadèmic, Pepe Serna ha estat revalidat com a...
  - Advertisement -

  Mira també

  - Advertisement -