Imatge d'arxiu

El PSPV s’alia amb PP i Ciudadanos contra l’esmena a la Llei de caixes d’estalvi

Aquest divendres la Comissió d’Economia, Hisenda i Pressupostos de les Corts votarà les esmenes de la Llei d’acompanyament dels Pressupostos del 2017 de la Generalitat Valenciana. Entre els punts a votar es troba la proposta de Podem de modificar la Llei de caixes d’estalvi per tal de limitar a 12 anys la permanència de tots els membres d’aquestes. Aquesta esmena, que afectaria únicament a Caixa Ontinyent, compta amb el suport de Compromís però amb el rebuig del PSPV, principal partit del pacte del Botànic. Així mateix, tampoc té el suport de la mateixa entitat, qui va fer públiques unes consideracions dies enrere.

Així, la formació liderada per Ximo Puig, que no està a favor de la modificació, ha tingut diverses converses, com han confirmat els grups parlamentaris, per tal d’aconseguir un acord verbal amb el Partit Popular i Ciudadanos, amb l’objectiu de rebutjar conjuntament l’esmena, fet que suposaria que aquesta no prospere. La proposta podria aprovar-se, tot i això, al Ple de les Corts, encara que és impossible que açò ocórrega si els tres partits contraris (PSPV i oposició) mantenen la seua postura.

Des del PSPV, que ha expressat el seu plantejament al mitjà digital Valencia Plaza, es defensa la no modificació de la Llei per la bona gestió que està existint a Caixa Ontinyent. En aquest sentit, parlen de no canviar allò que està funcionant bé.

Des de Compromís, per la seua banda, es critica la postura del PSPV en un article publicat pel diputat Fran Ferri a Valencia Plaza, on exposa que els socialistes van votar a favor d’una proposta semblant de la formació valencianista en 2015, on es plantejava limitar els mandats a 4 anys reelegibles per un únic període d’altres 4 anys. L’esmena va ser tombada en aquella ocasió amb els vots del PP, que tenia majoria absoluta. Ferri destaca a l’article, a més, l’oportunitat que aquesta esmena suposa per millorar la regulació de les caixes d’estalvi.

Font: Valencia Plaza i redacció pròpia

Subscriu-te al nostre canal de whatsapp

Segueix els següents pasos:

  1. Crea un contacte a la teua agenda de contactes amb el nom TVDIGITALONTINYENT i el telèfon 644 378 641
  2. Envians un missatge de whatsapp amb la paraula ALTA i el teu nom complet al contacte que has creat anteriorment
És un servei totalment gratuït

Sobre Victor Vidal

Victor Vidal
Graduat en Comunicació audiovisual per la Universitat de València i especialitzat en Direcció de cinema per l’Escola de cinema Nou Prodigi de Barcelona. Anteriorment, becari a TVE València i Agencia EFE València. És col·laborador en tasques de redacció, càmera i muntatge a Televisió Digital d’Ontinyent.

També pot interessar-te

Compromís proposa que l’Ajuntament facilite la realització de tests a Policia Local i Serveis Socials

Aquest dijous, el grup municipal Compromís per Ontinyent ha proposat que l’Ajuntament facilite la realització …