28/03/2024 - 10:24
Més

    El PP d’Ontinyent presenta una moció per millorar Benarrai i evitar les inundacions

    Altres notícies

    Una àmplia representació de polítics del Partit Popular han acompanyat avui a la portaveu a Ontinyent, Mercedes Pastor, en la visita a la zona inundable de Benarrai (barri de San José) en la qual centenars de veïns s’han vist afectats per les fortes pluges caigudes a Ontinyent el passat 12 de setembre.

    El Partit Popular d’Ontinyent ha registrat una moció que vol acabar amb els problemes d’inundacions que pateix la zona coneguda com Benarrai, Almaig i Barranquet. La proposta dels populars demana que definitivament l’Ajuntament estudie i determine les infraestructures convenients per a la reconducció de l’aigua que desborda tota aquesta zona i evitar nous danys materials i, per descomptat, personals.

    Tal com assenyala la portaveu popular a Ontinyent, Mercedes Pastor, la moció presentada pel PP respon al compromís adquirit amb els veïns en la visita realitzada a la zona el 20 de setembre. Volem, explica Mercedes Pastor, que “la moció siga un acord realment efectiu i per això sol·licitem que es consigne partida econòmica en el pressupost de 2020 i s’inicien, amb caràcter d’urgència, els treballs determinats per l’estudi que evite noves inundacions en aquesta zona tan poblada d’Ontinyent”.

    La moció dels populars d’Ontinyent reflecteix també l’opinió dels experts sobre l’empitjorament de la situació climàtica, la qual cosa està provocant que les inundacions es produïsquen amb major freqüència. L’última registrada, sense tindre en compte la del passat mes de setembre, va ser en 2016, fa tan sols tres anys. Per això, apunten des del grup municipal del PP d’Ontinyent, com a corporació municipal tenim l’obligació de procurar mitjans que eviten majors catàstrofes, remeiar els mals patits i també els esdevenidors, evitant igualment possibles danys personals que es pogueren derivar.

    Els populars d’Ontinyent esperen el suport de tots els grups polítics a aquesta moció. En cas contrari, assenyalen, s’estaria donant l’esquena a greus problemes d’inundacions que pateixen milers de veïns compresos entre la zona de Benarrai; carrer Enric Valor, Plaza Ovidi Monitor, limítrofs de Almaig-Barranquet i pas inferior de la ronda sud. Realment, expliquen des del PP, aquests veïns pateixen situacions de risc de manera repetitiva durant anys en què malgrat que han fet sentir exigències, no han obtingut cap solució al tema per part de l’ajuntament. A més, cal recordar que la falta de previsió enfront del DANA d’enguany els va generar un problema major ja que per part dels serveis municipals no es van obrir els embornals, la qual cosa els va provocar mals majors. Els populars d’Ontinyent volen que s’actue d’una vegada per sempre. La moció que presenten té com a objectiu evitar-ho i per això entenen tindrà el suport de tota la corporació.

    Els Diputats Nacionals del Partit Popular, Belén Hoyo i Luis Santamaría, el Senador popular per València Fernando de Rosa, el Diputat Autonòmic Felipe Carrasco i els provincials Modest Martínez, Vicente Mompó, Avelino Mascarell i Javier Montero, de la mà de la portaveu popular a Ontinyent, Mercedes Pastor, han mantingut una trobada amb més d’una trentena de veïns de la zona, principalment afectats pel gran aiguat que va inundar la zona de Benarrai, principalment als carrers Enric Valor, Col·legi Carmelo Ripoll i l’Almaig.

    Els polítics del PP han manifestat el seu total suport als veïns afectats en la pràctica totalitat de les seves cotxeres i baixos d’aquesta zona, “convertida ja en un problema permanent d’any en any en època de pluges sense que l’ajuntament hagi ofert cap solució en tema d’infraestructures, que és el que reclama el veïnat”.

    Tal com els ha manifestat Mercedes Pastor, portaveu del PP a Ontinyent, “el Partit Popular d’Ontinyent presentarà al ple de l’ajuntament una moció que inicie el compromís en ferm de l’actual govern local perquè es duguin a terme les infraestructures necessàries que evitin aquestes inundacions.

    “L’aigua acumulada és tal que causa importantíssims danys materials en els garatges, baixos comercials, ascensors, cotxes de particulars, etc. tot això sumat al fet que a més l’any passat va estar a punt de causar danys personals, amb el problema d’una persona que va quedar atrapada a l’ascensor” asseguren els populars.

    Com ha explicat Mercedes Pastor, “la proposta del PP d’Ontinyent anirà encaminada a buscar solucions reals com a infraestructures de la zona que facilitin la canalització d’aigua i s’evitin aquests problemes tan greus per als milers d’habitants que viuen en aquesta zona de San José que aquesta vegada han vist com la seva una situació es va agreujar més perquè l’ajuntament no va obrir les arquetes dels desaigües, tal com van denunciar molts veïns de la zona”.

    Nova visita a la Cantereria

    Després de la visita a la zona de Benarrai la comitiva popular s’ha dirigit novament a la zona de la Canterería per a reunir-se també amb els veïns que encara tenen les seves cases plenes de fang amb tots els seus elements inservibles i a més es troben sense llum a les seves cases. Des del PP s’han atès les demandes veïnals i demanen un major esforç de l’administració perquè aquestes persones de la Canterería, els que puguin tornar a habitar en aquesta zona, tinguin a les seves cases unes condicions el més dignes possibles i en un breu termini de temps.

    - Advertisement -
    - Advertisement -

    Últimes notícies

    Ontinyent torna a demanar al Ministeri la declaració d’Interès Turístic Internacional per als Moros i Cristians

    El ple aprova per unanimitat l’emissió d’una nova sol·licitud a la Secretaria d’Estat de Turisme una volta ampliada i actualitzada la documentació justificativa
    - Advertisement -

    Mira també

    - Advertisement -