Compromís suspén la gestió del PSOE en cultura

Joan Gilabert, en nom de Compromís per Ontinyent, ha fet les següents valoracions, en la jornada de hui, sobre els temes de cultura i tradició:

Nosaltres tenim ampla experiència amb la regidoria de cultura ja que als partits que conformen Compromís per Ontinyent hem comptat amb quatre regidors/es. Amb nosaltres han estat al front del departament de cultura; Ximo ureña, Joan Valiente, Lola Vañó i Rafael Portero.

Ontinyent ha estat durant molts anys capital cultural de la Vall d’Albaida i part de les comarques centrals. Això va ser possible gràcies al treball i a una programació pròpia, estable i de qualitat en Teatre, Música, Cinema, Publicacions… que ens convertiren en un referent al País Valencià.

La majoria absoluta del PP va arrasar eixe treball, eixe compromís amb la cultura, amb el servei de publicacions, amb la joventut. És a dir, va dilapidar  el diàleg amb la societat civil, a més de la seua temerària gestió econòmica.

En aquesta legislatura, Compromís ha recuperat les polítiques de joventut, el diàleg amb les entitats esportives i socioeconòmiques, ha recuperat la publicació de la revista «Alba»… Per contra, el PSOE no ha sabut o no ha volgut recuperar una programació cultural pròpia, estable i de qualitat. És a dir, la manca d’equip del PSOE ha propiciat la nul·la gestió de la regidoria de Cultura, que s’ha convertit en una regidoria de segona.

Com hem dit en moltes ocasions, en termes generals estem satisfets del balanç de la legislatura Compromís-PSOE, però hem de reconéixer que la cultura ha estat la gran oblidada i, si volem ser justos, no en podem estar satisfets, ni tan sols aprovar la seua gestió.

S’ha constituït el Consell de Cultura, sí, s’ha apostat per promoure les activitats pròpies de les diverses entitats locals; però això no és incompatible amb una programació pròpia. Si repassem la programació dels últims anys, observem activitats d’entitats locals, activitats contractades per entitats o empreses locals, actes diversos (que res tenen a veure amb una programació cultural); però una manca total d’activitat pròpia. Sembla que es tenia més interés en l’edició del butlletí que en el contingut real de l’oferta cultural.

Hem de superar aquesta situació. El nostre compromís és ferm, la programació cultural pròpia, estable i de qualitat que el PP va eliminar i que el PSOE no ha volgut recuperar serà una realitat a la pròxima legislatura.

Ontinyent, capital cultural de la Vall d’Albaida, compromís per la tradició.

Subscriu-te al nostre canal de whatsapp

Segueix els següents pasos:

  1. Crea un contacte a la teua agenda de contactes amb el nom TVDIGITALONTINYENT i el telèfon 644 378 641
  2. Envians un missatge de whatsapp amb la paraula ALTA i el teu nom complet al contacte que has creat anteriorment
És un servei totalment gratuït

Redacció TVdigitalOntinyent
Actius des de finals de 2009 treballem per fer arribar la informació d'actualitat d'Ontinyent i la Vall d'Albaida. Som uns dels mitjans més complets i més actius de la Vall. Sumat a seguir-nos a les xarxes socials.

També pot interessar-te

Cultura amplia el nombre de llibres que es poden descarregar gratuïtament des d’eBiblio

La Direcció General de Cultura i Patrimoni de la Conselleria d’Educació, Cultura i Esport ha …