29/03/2024 - 15:26
Més

    Compromís per Ontinyent pregunta a Joan Sanchis com pensa actuar per respectar el patrimoni de la Glorieta

    Altres notícies

    Aquest dimecres ha tingut lloc als jardins de la Glorieta una roda de premsa del regidor Nico Calabuig i la regidora Paloma Alberola, on han anunciat la presentació d’un escrit al registre d’entrada de l’Ajuntament d’Ontinyent, amb preguntes dirigides al regidor d’Urbanisme i Patrimoni, Joan Sanchis, sobre el futur del projecte de rehabilitació de la Glorieta.

    El regidor i portaveu de Compromís per Ontinyent, Nico Calabuig, ha incidit en què diversos col·lectius ciutadans, grups polítics i població en general han manifestat la seua preocupació, i que “des del Consell Veïnal es va enviar un escrit al consistori manifestant el sentir de la immensa majoria de les associacions de la ciutat, contrari a les actuacions que puguen perjudicar o posar en perill el patrimoni de la Glorieta”.

    Calabuig ha exposat les preguntes que conté l’escrit de Compromís dirigit al regidor d’Urbanisme i Patrimoni, en les quals “demanem que aclarisca quines actuacions pensa realitzar el govern municipal després de les diverses observacions crítiques al respecte, si es mantindrà el projecte tal com estava plantejat, i si es revisarà l’import pressupostat. Exigim una informació clara, detallada, completa i transparent al respecte”.

    El portaveu del grup valencianista ha demanat que el govern municipal done resposta a les preguntes amb celeritat, i ha apuntat que des de Compromís “no admetrem com a resposta que el govern municipal intente desacreditar les nostres preguntes o aportacions, tal com ho està fent últimament, al·ludint a què som nous o joves. Volem que la resposta se centre en el tema en qüestió, que és d’interés per a tota la ciutadania. Al cap i a la fi, hem sigut votats per a fiscalitzar la tasca de govern i contribuir a millorar dia a dia la nostra ciutat”.

    Per la seua banda, la regidora Paloma Alberola ha recordat que aquest projecte va ser el segon més votat en el programa Ontinyent Participa 2018, celebrat l’any 2017, un resultat que demostrava “l’interés de la ciutadania en què aquest espai tan emblemàtic de la nostra ciutat fóra rehabilitat i dotat de millores per contribuir a recuperar-lo”.

    Alberola ha fet un repàs dels fets ocorreguts en els últims mesos en relació a aquest projecte, com la primera proposta “que contemplava l’enderrocament de la Casa del jardiner, una construcció amb valor patrimonial, i la retirada del banc perimetral, element molt identificatiu de la Glorieta”. Tal com apuntava la regidora, “la mobilització ciutadana va fer que el govern municipal acabara retrocedint, i replantejant el projecte, després del malestar ocasionat”.

    “Posteriorment s’ha dut a terme una actuació que ha generat un impacte irreversible en un tram del banc perimetral, que ha sigut enderrocat i modificat per a simular la nova proposta. Una vegada més, la situació ha donat lloc a un profund malestar entre els col·lectius ciutadans, els grups polítics i la població en general, ja que la proposta no havia satisfet a ningú, ni tan sols a gran part de la Comissió de Patrimoni, que es va reunir in situ en aquest mateix espai”, ha explicat Alberola.

    En aquest sentit, Nico Calabuig ha assenyalat que “la ciutadania va votar en Ontinyent Participa la rehabilitació de la Glorieta, no la seua destrossa. L’objectiu ha de ser la millora de l’espai actual respectant els elements patrimonials que el caracteritzen. Des de Compromís compartim eixa postura i volem aportar la nostra visió de forma constructiva, per aconseguir un projecte realment satisfactori, que ens faça sentir orgullosos i orgulloses de la Glorieta de totes i tots”.

    - Advertisement -
    - Advertisement -

    Últimes notícies

    La “Dansa Macabra” reuneix centenars de persones

    Més de 80 persones de diferents entitats culturals locals participen en la cita cultural impulsada per l’Ajuntament
    - Advertisement -

    Mira també

    - Advertisement -