29/03/2024 - 2:21
Més

    Compromís per Ontinyent crearà un ‘cituró verd peatonal i ciclista’

    Altres notícies

    Compromís per Ontinyent ha començat la campanya electoral amb un debat i posterior sopar al passeig de Benarrai, un lloc que simbolitza les polítiques transformadores en matèria de sostenibilitat que vol aplicar la formació valencianista, d’esquerres i ecologista a la capital de la Vall d’Albaida.

    El debat, que va ser presentat per la candidata M. Àngels Moreno, va comptar amb la participació de Fran Quesada (actual Secretari Autonòmic de Medi Ambient i Canvi Climàtic), Javi Ferri (enginyer Agroalimentari i Agroambiental i candidat independent) i Isabel Pla (de la cooperativa agrícola Més Que Horta), els qual van aportar les seues visions respecte les polítiques ambientals que ha dut a terme el govern del Botànic, la importància de la sobirania alimentària o la transició energètica.

    En eixe sentit també es van presentar les línies bàsiques del programa de Compromís en matèria de sostenibilitat, el qual estarà basat en “protegir el patrimoni natural i l’agricultura per garantir un entorn saludable per a les generacions presents i futures, promovent l’adaptació i lluita contra el canvi climàtic.”

    Durant el debat es van plantejar mesures concretes i estratègiques per a la ciutat com la de crear una guia d’espècies arbòries autòctones adients per al nucli urbà, potenciar l’autoconsum energètic i la reutilització de bioresidus a les casetes i posar en marxa el Centre d’Acollida d’Animals “que ja portàvem al programa de 2015 i que durant esta legislatura el govern local no ha posat en funcionament”, assenyalaven des de Compromís.

    Una mesura que la “promoció i col·laboració amb totes les administracions afectades per crear una xarxa de vies no motoritzades, amb arbres per tot el terme, que confluisquen en un cinturó verd al voltant de la ciutat, per convertir-lo en un “pulmó verd”. Aquesta xarxa comprendria trams com la pujada a Santa Ana, la paral·lela al riu Clariano o la connexió amb Agullent i els polígons industrials.”

    Des de Compromís explicaven que “l’anell verd ciclista i peatonal al voltant del nucli urbà ha de donar continuïtat als trams existents de la “Ruta del Colesterol” i Passeig de Benarrai, que ha de seguir per l’Avinguda del Benicadell (recinte firal), Camí Fondo (fins a la ITV), i Carrer Balanguera (amb possibilitat de connexió amb Agullent). L’anell continuaria pel Pont de Sant Vicent (paral·lel a la CV-650), el Salvador, Tirador, Camí de les Boles, Assegador Font Freda, i novament a la “Ruta del Colesterol.”

    El cap de llista de Compromís, Nico Calabuig acompanyat pels altres membres de la llista i del col·lectiu valencianista, va ser el primer candidat a l’alcaldia d’Ontinyent en posar els cartells de la seua formació en el tradicional acte d’inici de la campanya ontinyentina al Parc Mestre Ferrero, en el qual va participar el PP, Unides Podem, Ciudadanos i Compromís. Calabuig va voler manifestar que “donem el tret d’eixida a la campanya electoral municipal amb il·lusió, força i valentia”.

    “Posarem tota la preparació, les ganes i el coratge del millor equip al servei d’un Ontinyent més amable per viure i treballar dignament,” assenyalava el candidat a l’alcaldia per Compromís. “Som gent coneixedora de la realitat ontinyentina, ja que provenim de diverses trajectòries d’implicació social pel progrés de la ciutat que estimem. Som filles i fills de les nostres places i carrers. Et demanem el vot perquè estem decidides a impulsar, amb tu, #AvantOntinyent!”.

    Nicolau Calabuig continuava afirmant que Compromís es presenta “amb un programa de govern ben elaborat amb aportacions de la ciutadania i el teixit social de la ciutat, per construir col·lectivament com volem que siga l’Ontinyent del 2030”.

    “Des del respecte democràtic per la resta de forces polítiques, Compromís per Ontinyent som la garantia d’una bona cooperació amb interlocució directa entre l’Ajuntament i la Generalitat en benefici d’Ontinyent, perquè estem en política per a sumar. Amb la vostra força, volem liderar un govern progressista i compromés que aposte per un model de ciutat sostenible, justa, oberta a la comarca, diversa i orgullosa de les seues arrels. Ens presentem amb els peus en terra, les mans netes i lliures per governar des de l’alcaldia”, manifestava.

    - Advertisement -
    - Advertisement -

    Últimes notícies

    Ontinyent torna a demanar al Ministeri la declaració d’Interès Turístic Internacional per als Moros i Cristians

    El ple aprova per unanimitat l’emissió d’una nova sol·licitud a la Secretaria d’Estat de Turisme una volta ampliada i actualitzada la documentació justificativa
    - Advertisement -

    Mira també

    - Advertisement -