La Vall Ens Uneix ha posat en valor el treball realitzat pel govern de Jorge Rodríguez per contribuir al descens de l’atur en un 31% als últims 4 anys a la ciutat (de 3.972 a 2.733 persones d’abril de 2015 a abril de 2019). Un descens que vincula a l’impuls municipal a les accions de dinamització de l’economia i foment de l’ocupació, realitzades amb la col·laboració de diferents administracions i sectors productius.
Des de La Vall Ens Uneix es recorda que el Govern d’Ontinyent “ha fet sempre de la promoció econòmica un pilar bàsic de la seua acció política”, impulsant tant programes d’ocupació directa com amb accions de promoció de la indústria, la rehabilitació urbana, el comerç, el turisme, l’hostaleria, la formació i la innovació aplicada a l’empresa, el foment de la competitivitat i l’emprenedurisme en general.
En concret, i “perquè creem en el comerç de la ciutat” s’han dur campanyes per retindre i atraure als veïns d’Ontinyent i altres localitats, havent aconseguit que la capital de La Vall d’Albaida supere per primera vegada a Xàtiva o Alcoi en l’índex de comerços per habitant. En aquest sentit, s’han posat en marxa campanyes com Ontinyent al Carrer, Ontinyent Il·lusiona, el Festival de Circ i Teatre, Hora de Tornar o les campanyes de promoció del mercat municipal. Per impulsar l’hostaleria i alhora aprofitar el potencial dels músics locals, s’ha consolidat la Fira de Tendes, Tapes i Rock, una cita que als últims 4 anys ha comptat amb una participació total de 243 establiments i 31 grups musicals.
Altra línia ha estat la realització d’accions per facilitar i potenciar de la competitivitat de les empreses, amb les ajudes al lloguer de naus, a l’elaboració de catàlegs i a la participació en fires i missions comercials internacionals, i també iniciatives com Firauto, que segons l’Associació de Tallers i Automoció de La Vall d’Albaida ha servit per vendre 370 vehicles a les últimes 4 edicions, amb un impacte econòmic de al voltant de 5’5 milions d’euros per al sector.
Per tal de crèixer com a referent de turisme d’interior s’han dut a terme accions com ara la participació activa en Fitur amb representacions dels Moros i Cristians, les festes de la Purísima i els Gegants i Cabets; la rehabilitació dels refugis antiaeris, la nova ruta subterrània que en breu es farà realitat o el treball per aconseguir la declaració com a Be d’Interès Cultural del Cant dels Angelets, les Ambaixades i la Baixada del Crist.
Esta legislatura també s’ha posat en marxa l’Oficina de l’Emprenedor, i s’ha generat mes de 240 llocs de treball directes amb la posada en marxa de diversos programes d’ocupació amb la col·laboració de la Generalitat Valenciana i la Diputació de València. I una important línia de treball ha estat la modernització de les àrees industrials, amb una inversió superior als 3 milions d’euros per millorar l’Avinguda del Tèxtil, la rotonda “de Manterol”, l’Avinguda de València i els polígons de Sant Vicent, el Pla i l’Altet.
A més a més, s’ha impulsat la rehabilitació com una ferramenta de generació d’ocupació i mateniment del patrimoni, amb el programa municipal Ontinyent Rehabilita i el programa ARRU posat en marxa junt al Ministeri i la Generalitat, per a un total entre els 2 programes de 2.400.000 euros en ajudes per a 225 beneficiaris. Igualment, s’ha creat una marca de ciutat per ser identificats i valorats com una ciutat de recursos i oportunitats.
En definitiva, apunten de La Vall Ens Uneix, “el govern de Jorge Rodríguez a ha estat, és i serà un govern que treballa per la promoció econòmica de la ciutat, amb una tasca que ha generat bons resultats quantificables en xifres, i que volem continuar per seguir avançant cap a una ciutat cada volta més pròspera per a totes i tots”, destaquen.