Ajuntaments de La Vall Ens Uneix destinaran el Fons de Cooperació a pal·liar els efectes del Covid-19

Els Ajuntaments on governa La Vall Ens Uneix (Ontinyent, El Palomar i Bufali) destinaran part de l’increment del Fons de Cooperació aprovat esta setmana per la Diputació de València a accions que pal·lien els efectes del Covid-19. Així mateix, als ajuntaments on la formació comarcalista està representada (Benissoda i Benicolet) plantejaran també accions en esta línia. En total, dels més de 645.000 euros que rebran estos 5 municipis del Fons de Cooperació, es planteja destinar al voltant de 250.000 euros als Plans de Reactivació elaborats pels alcaldes i regidors de La Vall ens Uneix emulant el programa «Tornem Junts» posat en marxa pel govern de Jorge Rodríguez a Ontinyent.

El diputat de la formació comarcalista, Joan Sanchis, explicava que d’aquesta manera «no llancem propostes sense la imprescindible dotació econòmica, sinó que ja exposem de bestreta com anem a finançar estes fulles de ruta per reaccionar des de l’àmbit local a pal·liar els efectes econòmics de la pandèmia», manifestava. Sanchis recolzava al ple telemàtic que tenia lloc aquest dimarts les propostes del govern de la corporació referides al Pla d’Inversions, el Fons de Cooperació i una modificació de crèdits per fer front als efectes de la pandèmia, però lamentava «falta de múscul i d’ambició» de la Diputació a l’hora d’actuar front al COVID-19, «ja que les dotacions econòmiques són positives però insuficients, i arriben en un ple a finals d’abril que ha tingut lloc quasi 70 dies després de la sessió anterior», assenyalava.

A la seua intervenció al Ple de la Diputació, Sanchis també es solidaritzava amb les famílies de les víctimes; feia un agraïment públic als treballadors i treballadores del sector públic i privat que estan en primera línia en la lluita contra el virus; i destacava respecte al Govern d’Espanya que «no és moment de valorar les rectificacions, les improvisacions, o les publicacions del BOE a les 12 de la nit, però sí de demanar que es puga destinar els superàvits dels ajuntaments a la lluita contra el Coronavirus, que s’escolte als agents econòmics i socials abans de prendre decisions que puguen afectar a sectors com l’incipient clúster sanitari amb epicentre a Ontinyent, i en definitiva que s’escolte més als alcaldes i alcaldesses, ja que són els ajuntaments les administracions que més coneixen els seus territoris i estan més a prop de les persones», concloïa.

Subscriu-te al nostre canal de whatsapp

Segueix els següents pasos:

  1. Crea un contacte a la teua agenda de contactes amb el nom TVDIGITALONTINYENT i el telèfon 644 378 641
  2. Envians un missatge de whatsapp amb la paraula ALTA i el teu nom complet al contacte que has creat anteriorment
És un servei totalment gratuït

Sobre TV Digital Ontinyent

TV Digital Ontinyent
Actius des de finals de 2009 treballem per fer arribar la informació d'actualitat d'Ontinyent i la Vall d'Albaida. Som uns dels mitjans més complets i més actius de la Vall. Sumat a seguir-nos a les xarxes socials.

També pot interessar-te

Esquerra Unida d’Ontinyent pregunta al Govern Central per el tancament de l’estafeta de venda de billets

Esquerra Unida d’Ontinyent per la diputada de Unidas Podemos, Roser Maestro, ha preguntat i les …