Home > Medi Ambient > S’inicia la restauració de la Senda dels Enginyers

S’inicia la restauració de la Senda dels Enginyers

Ontinyent ha iniciat les obres de restauració de la Senda dels Enginyers, un dels espais naturals més transitats del Paratge Natural Municipal Serra de l’Ombria-Pou Clar. El regidor coordinador de l’àrea de Territori, Jaime Peris, que ha visitat la zona junt al regidor de Serveis Municipals, Manuel Cuesta, ha destacat l’interès d’una actuació “que posa en valor el nostre patrimoni natural i atén una demanda ciutadana mostrada a Ontinyent Participa”.

L’actuació, que inicialment estava plantejada als trams del del Barranc dels Tarongers a la casa forestal de Gamellons, i del Cementeri a la Casa del Torrater, amb un pressupost de 23.000 euros, s’ha ampliat a un tercer tram en l’inici de la senda, gràcies a l’ajuda de la Diputació de València, que assumeix els prop de 42.000 euros que costen les obres. Jaime Peris agraïa la implicació de la corporació valenciana, “ja que amb la seua ajuda esta intervenció va a poder ser millor i de majors dimensions”, manifestava.

Les tres zones on va a actuar-se es trobaven deteriorades pel pas dels anys, el trànsit freqüent de persones i bicicletes i els cursos d’aigua pluvial que, per falta d’una coberta vegetal adequada, produeixen més danys ara que en temps anteriors. En el tram inicial de la senda, a més, no existeix pràcticament traçat pel que la gent que transita per allí utilitza en major mesurada el traçat del xicotet barranc existent en la zona.

En el transcurs de les obres, que tenen una durada de tres mesos, es rehabilitaran els murs de pedra seca dels trams que van des del Barranc dels Tarongers fins a Gamellons i del Cementeri a la Casa del Torrater, on es realitzaran nous passos d’aigua transversals a la senda per a evitar problemes d’erosió. Prèviament, es realitzarà un xicotet desbrossament de la zona i es buidarà la superfície en la qual es construïsquen els nous murs, a més de condicionar-se el paviment.

Pel que fa a l’inici de la Senda dels Enginyers, es millorarà l’accés executant nous trams de senda mitjançant la construcció de murs i es construiran badens inundables per a permetre tant el pas de vianants com d’aigua.

Els murs de pedra actuals de la Senda dels Enginyers es van construir a principis del segle XX per a facilitar els treballs de reforestació i prevenció després de les riuades de meitat del segle XIX. Per açò, el traçat de la senda no té un origen-destine definit però permet recórrer d’est a oest pràcticament tot el Paratge Natural.

Sobre TV Digital Ontinyent

TV Digital Ontinyent
Actius des de finals de 2009 treballem per fer arribar la informació d'actualitat d'Ontinyent i la Vall d'Albaida. Som uns dels mitjans més complets i més actius de la Vall. Sumat a seguir-nos a les xarxes socials.

També pot interessar-te

Es llança a Ontinyent un servei de trituració de restes agrícoles com a alternativa a les cremes

L’Ajuntament d’Ontinyent posa en marxa hui un nou servei de trituració “in situ” de restes …

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *