728×90 caixa onti estiu
Home > Economia > Empreses i comerços > Recisa presenta dos nous vehicles per a evitar lixiviats i avaries

Recisa presenta dos nous vehicles per a evitar lixiviats i avaries

La concessionària de la recollida del fem a la Vall d’Albaida, Recisa, ha presentat este matí en l’aparcament de l’avinguda de Sant Francesc d’Ontinyent, enfront de la Mancomunitat, els dos nous vehicles per a la recollida de fem a la comarca. Com ha assenyalat el conseller de Medi Ambient, Diego Ibáñez, «els dos camions donen resposta a les dues demandes dels alcaldes respecte a la recollida del fem, que són un dels objectius que ens vam marcar al principi de la legislatura: evitar retards en la recollida, així com els lixiviats». Un dels vehicles és un camió multifuncions que pot realitzar treballs de recollida de contenidors de fem, però també de reciclatge en portar una grua incorporada. Pel que fa al dels lixiviats, es tracta d’un camió monocasc dissenyat especialment per a la Vall d’Albaida i ha costat 120.000 euros.

Amb una inversió total de 320.000 euros, el gerent de Recisa Luis Unanue, ha subratllat que «l’empresa no ha deixat de donar cap dia servici a la comarca» així com la voluntat de «complir amb un Pla de Minimització que quan es va aprovar estava avançat al seu temps; en eixe sentit, el nou camió monocasc està preparat per a la recollida selectiva en origen». En estiu, amb la calor i l’augment del consum de fruita i verdura és habitual que els camions, en premsar els residus, gotegen lixiviats, un líquid que deixa bassals de mala olor i provoca les queixes dels veïns. Això es deu perquè el lloc on s’emmagatzema el fem no és completament estanc a causa del sistema de descàrrega i qualsevol frenada o costera pot provocar les pèrdues. la descàrrega es produix per darrere en elevar l’anomenada cuera que és per on s’escapen els lixiviats. «Malgrat els nostres esforços, la solució topava sempre amb les limitacions tècniques dels vehicles» ha reconegut Unanue, que assenyala que el camió monocasc evita les pèrdues ja que la caixa compactadora és estanca i la descàrrega es produeix en horitzontal. Com explica el gerent de Recisa «un camió de recollida del fem convencional buida la banyera obrint-se per la meitat, mentre que en el nou vehicle caldria introduir una pala per a buidar-lo la qual cosa el fa completament estanc».

Per la seua banda, el camió multifuncions, de 20 m3, flexibilitza el sevici ja que pot arreplegar els residus del contenidor d’orgànic, però també els de cartró, envasos i vidre en disposar de grua. Així doncs, pot suplir a qualsevol altre vehicle avariat, siga quina siga la seua funció amb la qual cosa es reforcen els servicis de recollida i s’eviten els retards. Es tracta del 15é camió de recollida de Recisa, dos dels quals multifuncions, que compta també amb 3 camions grua, 3 de caixa oberta per a la recollida de trastos i, des de hui, amb un camió monocasc pensat especialment per a les característiques de la Vall d’Albaida.

Subscriu-te al nostre canal de whatsapp

Segueix els següents pasos:

  1. Crea un contacte a la teua agenda de contactes amb el nom TVDIGITALONTINYENT i el telèfon 644 378 641
  2. Envians un missatge de whatsapp amb la paraula ALTA i el teu nom complet al contacte que has creat anteriorment
És un servei totalment gratuït

Sobre Redacció TVdigitalOntinyent

Redacció TVdigitalOntinyent
Actius des de finals de 2009 treballem per fer arribar la informació d'actualitat d'Ontinyent i la Vall d'Albaida. Som uns dels mitjans més complets i més actius de la Vall. Sumat a seguir-nos a les xarxes socials.

També pot interessar-te

La nevada a Ontinyent ha estat la major registrada en 15 anys al terme

L’episodi que ha deixat deixa 125 litres de pluja i 10 cm de neu en 24 hores no té precedents semblants des de febrer de 2005