29/03/2024 - 15:22
Més

    Prestec de trituradores domèstiques per reduïr les cremes

    Altres notícies

    La regidora de Sostenibilitat d’Ontinyent, Sayo Gandia, ha presentat hui el nou servei de préstec de trituradores domèstiques posat en marxa per l’Ajuntament per reduir les cremes en el disseminat. A més a més el consistori, que ja  va deixar de cremar restes de jardineria de parcs i col·legis per a passar a triturar, incorpora sistemes de compostatge en estos espais, i treballar conjuntament amb el col·lectiu Stop Cremes en la posada en marxa d’altres mesures en la mateixa línia. Entre elles, la posada en marxa d’una APP per demanar el servei de triturat, o la modificació del pla de cremes per reduir-les sobretot als caps de setmana.

    Gandia explicava que “el que estem fent es duent a terme i avançant en una acció global per reduir les cremes, de manera que evitem emissions de CO2 i lluitem contra el canvi climàtic; reduïm les molèsties pels fums i el risc d’incendis; i a més reaprofitem recursos útils per a la terra”. En aquest sentit, assenyalava, “l’Ajuntament està donant exemple i no crema absolutament cap residu dels que es generen amb la poda als espais públics. També vam posar en marxa el servei de trituració de poda de restes de jardineria, i ara volem anar més enllà amb l’aplicació de noves mesures”, explicava.

    Així, l’Ajuntament ha adquirit tres trituradores domèstiques, de dimensions més reduïdes que la que ve funcionant al servei, i que podran ser cedides per a us particular de manera gratuïta. La regidora explicava que aquestes trituradores “van adreçades a uns usuaris i a unes restes de poda diferents, i el que volem també es donar a conèixer aquesta com a altra alternativa més per a no cremar, ja que són dispositius que pot adquirir perfectament un particular”, assenyalava.

    Altra mesura és la implantació de compostadors de fulles, que es col·locaran a mode de prova en dos col·legis i dos parcs de la ciutat, amb idea d’estendre el seu ús a la resta d’espais verds i centres educatius. Sayo Gandia explicava que “amb les compostadores, a més de lluitar contra el canvi climàtic incrementem la matèria orgànica al sòl, i promovem un estalvi econòmic en adobs i biocombustibles”.

    L’Ajuntament està treballant també en la creació d’una APP per sol·licitar el servei de triturat de manera més còmoda des de qualsevol dispositiu mòbil, i també en la modificació del Pla de Cremes, que serà objecte d’exposició pública i que tracta de reduir les cremes sobretot en cap de setmana. Sayo Gandia, que recordava que la ciutadania també pot deixar les restes de poda a l’ecoparc, ressaltava que “malauradament el fum no entén de termes municipals, i des d’ací animem als ajuntaments de les comarques veïnes a sumar-se a estes iniciatives, per tal de caminar conjuntament cap a una millora de l’aire que respirem”, concloïa.

    - Advertisement -
    - Advertisement -

    Últimes notícies

    La “Dansa Macabra” reuneix centenars de persones

    Més de 80 persones de diferents entitats culturals locals participen en la cita cultural impulsada per l’Ajuntament
    - Advertisement -

    Mira també

    - Advertisement -