Activat un dispositiu per atendre les possibles conseqüències del temporal de pluja

L’Ajuntament d’Ontinyent està coordinant un dispositiu per atendre les possibles conseqüències del temporal de pluja que previsiblement arribarà el proper diumenge a la Comunitat Valenciana, i que ha motivat que es decrete l’alerta taronja a tota la província. El regidors Joan Sanchis (Territori), Manuel Cuesta (Serveis Municipals) i Pepe Gandia (Seguretat) es reunien aquest divendres amb representants del departament d’Obres, Policia Nacional, Policia Local, Bombers, Protecció Civil i l’empresa concessionària del servei de neteja (Urbaser) per tal d’abordar les accions a emprendre als diferents escenaris que es puguen produir en funció de la intensitat de les precipitacions o si estes arriben en forma de neu.

Així, s’han efectuat ja les primeres accions preventives, amb una neteja generalitzada de trapes a diversos punts del casc urbà; s’han repartit tanques a les zones més susceptibles de patir inundacions com la carretera del Carril o el Camí Vell de Xàtiva, per tal de poder tallar estes vies de manera més ràpida; i s’ha deixat a punt 12.000 quilos de sal per desfer gel o neu, així com les màquines per distribuir-la, i fins a 5 màquines retroexcavadores per retirar fang o neu, i que en cas de necessitat actuarien a les rodalies de llocs d’especial importància com l’hospital, els centres de salut o els principals accessos a la ciutat. Dilluns, a més, estaran disponibles i preparades per a actuar 25 persones de la brigada d’obres municipal.

A la reunió es determinava prestar especial atenció i vigilància a espais com els carrers Cantereria i Enric Valor, a l’entorn de la zona verda de Benarrai; i també que en cas de donar-se una situació d’emergència, el dispositiu tindria com a base el retén de la Policia Local a la Plaça Major. La decisió al voltant d’una possible suspensió de les classes als centres educatius es prendrà diumenge de vesprada, una volta es coneguen les últimes previsions i indicacions abans de l’episodi de pluges, que a hores d’ara apunta a la jornada de dilluns com la més susceptible de registrar precipitacions. Per altra banda, es deixava palès que des de l’organització del “Mercat de diumenge” s’ha suspès l’edició prevista per a esta setmana.

Des de l’Ajuntament d’Ontinyent s’ha instat a la ciutadania a seguir les recomanacions establertes per aquest tipus de situacions en l’apartat de “informació al ciutadà” de la web www.112cv.gva.es, i es recordava que les recomanacions i anuncis que faça l’Ajuntament seran comunicats a través dels canals oficials.

Subscriu-te al nostre canal de whatsapp

Segueix els següents pasos:

  1. Crea un contacte a la teua agenda de contactes amb el nom TVDIGITALONTINYENT i el telèfon 644 378 641
  2. Envians un missatge de whatsapp amb la paraula ALTA i el teu nom complet al contacte que has creat anteriorment
És un servei totalment gratuït

Sobre TV Digital Ontinyent

TV Digital Ontinyent
Actius des de finals de 2009 treballem per fer arribar la informació d'actualitat d'Ontinyent i la Vall d'Albaida. Som uns dels mitjans més complets i més actius de la Vall. Sumat a seguir-nos a les xarxes socials.

També pot interessar-te

Es requereix als propietaris de 120 parcel·les i solars que les netegen

L’Ajuntament d’Ontinyent ha enviat requeriments a 90 persones propietàries d’un total de 120 parcel·les i …