18/04/2024 - 10:09
Més

    La visibilització dels trastorns alimentaris centra la reunió entre Compromís per Ontinyent i l’associació “Punt i coma”

    Altres notícies

    El passat dimarts tenia lloc a la seu de Compromís per Ontinyent una reunió de treball entre el portaveu Nico Calabuig, la regidora M. Àngels Moreno, i els membres de l’associació “Punt i coma” Pablo Gandia i David Ochoa. Durant la trobada es va comentar el punt de partida i objectius de l’associació, així com la situació actual a la Vall d’Albaida, el Comtat i l’Alcoià respecte als recursos disponibles i entitats dedicades a l’ajuda i la visibilització dels trastorns de la conducta alimentària (TCA). Aquest primer contacte també va servir per a acordar vies de col·laboració entre “Punt i coma” i Compromís per Ontinyent per facilitar la connexió amb altres institucions, la difusió de campanyes i altres tasques de suport.

    El regidor i portaveu de Compromís per Ontinyent, Nico Calabuig, apuntava que “abans que res, volem agrair a Pablo Gandia, David Ochoa i totes les persones que estan participant a ‘Punt i coma’, la seua implicació i esforç per a portar endavant aquesta associació tan necessària. Visibilitzar els trastorns alimentaris, que ens poden afectar a qualsevol persona, i conscienciar sobre els factors que poden influir a l’hora de produir-los, és clau per a abordar amb més garanties aquestes situacions. Comptar amb un espai, com és el cas d’aquesta associació, que oferisca informació, interconnecte persones i aborde els TCA amb una visió més propera, permetrà ajudar a moltes persones de totes les edats. Des de Compromís per Ontinyent col·laborarem en la difusió de les campanyes i activitats, i mantindrem un contacte estret amb l’associació per tal de treballar propostes. Pensem que la política ha de servir per a donar resposta a problemes com aquest, que afecta a la salut de les persones de totes les edats, i especialment a la joventut”.

    La regidora i portaveu adjunta, M. Àngels Moreno, assenyalava que “a més, també volem aprofitar la presència de Compromís en els diferents nivells de l’Administració, és a dir, la Mancomunitat de Municipis, la Diputació de València, les Corts Valencianes, el Consell de la Generalitat Valenciana i el Congrés dels Diputats, per aprofundir en eixes vies de col·laboració i suport. Ens hem posat a disposició del president de ‘Punt i coma’ i la resta de persones voluntàries per a organitzar reunions i trobades amb càrrecs de Compromís que puguen aportar la seua ajuda en altres àmbits i seguir fent créixer la tasca, propòsits i abast de l’associació”.

    Per la seua banda, el president de ‘Punt i coma’, Pablo Gandia, exposava que “és necessari el suport dels partits polítics comarcals per a complir amb les nostres finalitats. Necessitem ajuda per tal que el nostre projecte arribe a oïdes de les principals administracions públiques i valoren les nostres propostes i la labor de sol·licitar la millora dels serveis locals relacionats amb aquesta malaltia. Aquest camí acaba de començar i és d’agrair la implicació i el suport rebut per part de Compromís per Ontinyent i el seu equip. Esperem poder arribar lluny en els nostres objectius i tractar aquests trastorns amb recursos públics dignes i de qualitat. Actualment és un assumpte que no s’escolta en aquesta zona i és molt important visibilitzar-lo”.

    - Advertisement -
    - Advertisement -

    Últimes notícies

    El PP d’Aielo de Malferit Mobilitza un Ple Extraordinari per Aturar la Planta de Biogàs

    El Grup municipal del Partit Popular en Aielo de Malferit ha convocat un ple extraordinari per debatre la lesivitat...
    - Advertisement -

    Mira també

    - Advertisement -