Ontinyent instal·la contenidors de recollida d’oli de cuina usat

El regidor Fran Quesada presenta la mesura coincidint amb el Dia Mundial del Medi Ambient

El consistori estudia emprar el biodiesel resultant del reciclatge als vehicles municipals

Ontinyent compta amb 8 nous contenidors d’oli de cuina usat repartits als barris de Sant Josep, Sant Rafel i El Llombo, que evitaran que es contaminen milions de litres d’aigua. El regidor de Medi Ambient, Fran Quesada, explicava que cada litre d’oli pot contaminar 1000 litres d’aigua, “cosa que converteix aquest oli en un potent contaminant que és molt important reciclar”, exposava.

D’aquesta manera, i coincidint amb la celebració hui dimarts del Dia Mundial del Medi Ambient, el Govern d’Ontinyent ha presentat públicament la implantació d’estos 8 contenidors, que estaran a la Plaça Vicent Rodríguez; els encreuaments del Carrer José Iranzo amb el Col·legi Vicente Gironés i el Carrer Pintor Segrelles; el Carrer Pius XII a l’altura de l’oficina PROP; l’encreuament dels carrers Trebanelles i Cristòfol Colom; l’Avinguda Vicente Gironés a la rodona de La Saleta; el Centre de Salut del Barranquet, i l’Avinguda del Llombo a les immediacions del Col.legi Lluis Vives. El reciclatge s’ha de fer llançant l’oli dins de botelles de plàstic amb el tapó tancat.

Quesada recordava que els vessaments d’oli de cuina pels conductes de l’aigua “genera embossos en les canonades, dificultats en la depuració de les aigües residuals, i augmenta el nombre de rates al clavegueram”. L’edil incidia també en què si un litre d’oli contamina 1000 d’aigua, 1000 litres d’oli de cuina en contaminen 1 milió d’aigua, pel que amb aquesta mesura s’estalviaran danys ambientals i econòmics. A més a més, explicava, garantir la traçabilitat d’aquest residu permet constatar que serà emprat com a biodiesel una volta reciclat, un tipus de combustible que el Govern d’Ontinyent està estudiant emprar als vehicles municipals. Fran Quesada feia finalment una crida a la ciutadania “a ser conscients de com és de contaminant l’oli de cuina, i a col·laborar activament en el seu reciclatge”.

Subscriu-te al nostre canal de whatsapp

Segueix els següents pasos:

  1. Crea un contacte a la teua agenda de contactes amb el nom TVDIGITALONTINYENT i el telèfon 644 378 641
  2. Envians un missatge de whatsapp amb la paraula ALTA i el teu nom complet al contacte que has creat anteriorment
És un servei totalment gratuït

TV Digital Ontinyent
Actius des de finals de 2009 treballem per fer arribar la informació d'actualitat d'Ontinyent i la Vall d'Albaida. Som uns dels mitjans més complets i més actius de la Vall. Sumat a seguir-nos a les xarxes socials.

També pot interessar-te

Millora de l’enllumenat a l’entorn de la piscina coberta i poliesportiu

L’Ajuntament d’Ontinyent ha procedit a millorar l’enllumenat de l’entorn de la piscina coberta municipal, amb …