30/05/2024 - 15:30
Més

  El programa Obrim les Portes de la Vall finalitza en Bellús i Guadasséquies

  Altres notícies

  Al llarg de tot el programa s’han realitzat un total de 28 visites guiades entorn als mites, miracles i tradicions  on s’han descobert nombrosos recursos naturals, culturals, tangibles e intangibles que han perdurat al pas del temps.

  Aquest cap de setmana conclou el programa d’Obrim les Portes de la Vall amb la II TOP, trobada de Turistes Obrim les Portes, al municipi de Guadasséquies, on es realitzarà no sols la visita guiada sinó que a més a més, es portaran a terme els  diferents sortejos de sopars i estances dels establiments que han participat, i també, es realitzarà un dinar de germanor i una festa de comiat per a tots els assistents”.

  El president ha manifestat la seua satisfacció pel treball realitzat tant per part dels ajuntaments com la gent que ha col·laborat en els representacions teatrals  i com no, per l’alta participació de visitants que han tingut aquesta novena edició”, ha afegit: “l’any rere any continuarem treballant de valent per tal de generar turisme d’interior i potenciar tots els atractius turístics de la comarca”: ha subratllat Tortosa.

  Per la seua part el conseller de Turisme, Juan Puchades, ha indicat que:“l’any que ve celebrarem una dècada d’aquest programa i per tant continuarem realitzant rutes  turístiques amb una temàtica diferent”.

  Sobre les visites

  El passat dissabte 2 de juny a les 10:30h, es van concentrar a l’ajuntament de Castelló  unes 65 persones per tal de realitzar la ruta Castelló i els Borgia. El recorregut va consistir en la visita l’església Parroquial de l’Assumpció amb el relat del miracle del la Mare de Déu del Remei, el Palau Ducal dels Borgia (residència d’estiu) amb la representació teatral d’ Artemissa d’Oria (dona del 8é Duc  Francesc Pasqual de Borja)  amb les seus dames de companyia, el casc antic,  l’aljub o cisterna medieval, l’ermita de Sant Antoni Abat i Santa Barbera , el museu i el forn de la Gerreria .

  El programa Obrim les Portes de la Vall finalitza en Bellús i Guadasséquies

  El passat diumenge 3 de juny, l’ajuntament de Bellús va acollir a més de 50 persones, amb la finalitat de descobrir La llegenda de San Jaume. L’alcaldessa de la població, Susana Navarro, va donar la benvinguda a tots els participants i els va acompanyar durant la visita. L’itinerari previst per aquesta ocasió va consistir en el paratge de l’estret de les aigües amb la agenollada del sant, el casc antic i la llegenda de San Gregori, l’ermita del Crist de la bona mort i l’església Parroquial de Santa Anna amb el conte popular de Blasco Ibañez anomenada “La Tomba d’Alí Bellús” Al finalitzar la visitat l’ajuntament de Bellús va oferir un refrigeri per a tots els participants amb una projecció d’imatges de l’antic balneari de Bellús.

  Dissabte 9 de juny: Guadasséquies

  Es realitzarà la ruta turística de Guadasséquies on descobrirem la nova església parroquial de la Mare de Déu de l’Esperança, el parc del Molló, l’ermita del Crist de l’Empara, el poliesportiu, l’antiga església, l’àrea recreativa amb les vistes a l’embassament de Bellús i la casa rural els Iaios. També gaudirem d’un sainet valencià a càrrec del grup de teatre anomenat “Cafè de dotze”de Guadasséquies a la casa de la cultura. Finalment, es realitzaran els diferents sortejos de sopars i estances dels establiments que han participat aquesta novena edició. El programa conclou amb un dinar de germanor en el local de les mestresses de casa i una festa de comiat amb animació turística.

  - Advertisement -
  - Advertisement -

  Últimes notícies

  La Conselleria d’Educació aprova les al·legacions d’Ontinyent per recuperar la zonificació escolar

  La Conselleria d’Educació ha acceptat les al·legacions per mantenir la zonificació escolar actual. Això permetrà seguir triant centres propers i facilitarà la mobilitat urbana.
  - Advertisement -

  Mira també

  - Advertisement -